Καταγγελία της διοίκησης των φροντιστηρίων Μπαχαράκη

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το σωματείο μας καταγγέλλει την διοίκηση των φροντιστηρίων Μπαχαράκη για την προσπάθεια της να ποινικοποιήσει την δράση των σωματείων στους χώρους εργασίας των φροντιστηρίων της.

Σε μια περίοδο σφοδρής επίθεσης της εργοδοσίας συνολικά απέναντι στους εργαζόμενους, με την επιχείρηση κατάργησης των ΣΣΕ, η διοίκηση του συγκεκριμένου φροντιστηρίου έρχεται να δώσει το δικό της «αποτύπωμα» αλαζονείας και αυταρχισμού. Πως; Ζητώντας από την δικαιοσύνη να απαγορεύσει την συνδικαλιστική δράση, την αφισοκόλληση και την οργανωμένη διαμαρτυρία ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Με λίγα λόγια ζητά την απαγόρευση της ελευθερίας λόγου και δράσης!

Με αφορμή τα γεγονότα στα φροντιστήρια Μπαχαράκη, ο ΣΕΦΙΕ δραστηριοποιήθηκε για την υπεράσπιση συνάδελφου εργαζόμενου, του οποίου, αναίτια δεν ανανεώθηκε η σύμβαση και χωρίς ο συγκεκριμένος συνάδελφος να είναι μέλος του. Μπήκε μπροστά, μαζί με πολλούς συναδέλφους εργαζόμενους από τον Μπαχαράκη που αντιστάθηκαν, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να εκβιάσει τους εργαζόμενους συνάδελφους με ένα κατάπτυστο κείμενο υπογραφών, απαίτησε να πάρει πίσω η εργοδοσία αυτό το κείμενο και να δηλώσει εγγράφως αυτή, ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις με αφορμή τη στάση του κάθε συναδέλφου απέναντι στο κείμενο. Πήγε αντιπροσωπία του Δ.Σ. του, και συμπαραστάθηκε στο συνάδελφο στην Επιθεώρηση Εργασίας και αντιμετώπισε την εργοδοσία Μπαχαράκη. Η εργοδοσία έκανε έναν προσωρινό ελιγμό και δέχτηκε να πάρει πίσω το κείμενο, και να κάνει μία έγγραφη δήλωση που στη συνέχεια δεν την αναγνώρισε, συνέχισε τη σκληρή της στάση απέναντι και στο συνάδελφο αλλά και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, αφήνοντας υπονοούμενα για μελλοντικές απολύσεις τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια προσέφυγε στη νομική οδό, με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, κατρακυλώντας σε επικίνδυνους και αυταρχικούς δρόμους, στρεφόμενη πλέον ανοιχτά εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά. Η προσφυγή και στην αστυνομία, για να περιφρουρήσει τα φροντιστήριά της από τον συνάδελφο απολυμένο και το σωματείο του, δείχνει ότι η συγκεκριμένη εργοδοσία αντιδρά με στόχευση το μέλλον: να σταματήσει κάθε προσπάθεια αντίστασης των εργαζομένων, αλλά καικάθε προσπάθεια εργατικής ανασύνταξης στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Την τελευταία χρονιά είχαμε δεκάδες αγώνες για απολύσεις, μη καταβολές δεδουλευμένων, σε φροντιστήρια όπως ο Ειρμός, στο Ρετζίκι, στα Αxon και σε πολλούς άλλους χώρους. Το σωματείο μας μέσα από μαζικές συνελεύσεις και αποφάσεις, πρωτοστάτησε σε αυτούς τους αγώνες, έδωσε 2 φορές τη μάχη με απεργιακές περιφρουρήσεις στον Ειρμό και στα Axon, στα πλαίσια Πανελλαδικών απεργιών, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να οργανώσει και να δώσει θάρρος στους εργαζόμενους του Μπαχαράκη, με συσκέψεις και προσπάθεια οργάνωσης σωματειακής επιτροπής. Ταυτόχρονα διοργάνωσε δεκάδες εξορμήσεις στην Καλαμαριά, στο Κέντρο, στην Τούμπα, στις Δυτικές Συνοικίες για να γνωστοποιήσει τις ΣΣΕ αλλά και την Συλλογική Σύμβαση που παλεύει πανελλαδικά μαζί με άλλα 6 σωματεία του κλάδου, που συσπειρώνονται στον ταξικό πόλο του ΠΑΜΕ, να βοηθήσει μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στην πάλη ενάντια στα χαράτσια. Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μία ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας μέσω της ΟΕΦΕ εναντίον των ΣΣΕ, εναντίον των ίδιων των συνολικών κατακτήσεων της ζωής των εργαζομένων. Θα ήταν λάθος ο αγώνας για να μην περάσουν η κατάργηση των ΣΣΕ, η διεκδίκηση νέας κλαδικής Σύμβασης που να καλύπτει ουσιαστικά τις ανάγκες των εργαζομένων, αυτός ο αγώνας να αποκτήσει μονομέρεια και να πάρει τα χαρακτηριστικά «προσωπικής αντιπαράθεσης» που θα το ήθελε πολύ η εργοδοσία, στο όνομα μιας ευκαιριακής ενότητας. Οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν το γεγονός ότι πλέον οι ίδιοι οι συνάδελφοι, πρέπει να μιλήσουν, να αντιδράσουν και να καταλάβουν ότι αυτό που έγινε στον Μπαχαράκη, γίνεται καλυμμένα ή απροκάλυπτα σε δεκάδες φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξενόγλωσσα παντού.

Πρέπει να ξεπεραστούν διλλήματα, φοβίες, γιατί θα ζήσουμε χειρότερα, αν δεν παλέψουμε με μαζικούς όρους, με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων και βέβαια με ταξικό προσανατολισμό για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε την διοίκηση Μπαχαράκη να σταματήσει την προσπάθεια φίμωσης των εργαζόμενων καθηγητών με δικαστικές αποφάσεις και αστυνομία!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που μέχρι σήμερα δεν γνώριζαν το σωματείο μας, να στρατευτούν μαζί του κάνοντας το βήμα που προσπαθεί η διοίκηση να αποτρέψει:

  • Διεκδίκηση όρων εργασίας που βελτιώνουν την ζωή μας!
  • Άρνηση μείωσης μισθού και ωρομισθίου!
  • Καμιά ώρα χαμένη!
  • Καμιά απόλυση συναδέλφου!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν οι διώξεις συναδέλφων, να επαναπροσληφθεί ο απολυμένος συνάδελφος!
  • Να αποσύρει η διοίκηση Μπαχαράκη τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίoν της συνδικαλιστικής δράσης και της ελεύθερης δράσης των σωματείων και συλλόγων των καθηγητών
  • Τώρα Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να μας επιστρέφει όλες τις απώλειες που υπεστήκαμε την τελευταία περίοδο

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Όλοι για έναν, ένας για όλους!

This entry was posted in Καταγγελίες and tagged , , , . Bookmark the permalink.