Ανακοίνωση για την ΣΣΕ

Αποφρασμένοι από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Ε.Φ.Ε) απαιτούν από τους εργαζόμενους να ανεχτούν κι άλλη σφαγή των δικαιωμάτων τους, καλώντας τα Πρωτοβάθμια σωματεία να δεχτούν μειώσεις στις ΣΣΕ που καθορίζουν μισθούς, ωρομίσθιο και στα θεσμικά εργασιακά δικαιώματα. Την ώρα που η ΟΙΕΛΕ δεν λέει κουβέντα και ρίχνει το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης στα σωματεία. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Μάιου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με το εργοδοτικό σωματείο (Ο.Ε.Φ.Ε) και τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων και εκπρόσωπους της ΟΙΕΛΕ. Οι Εκπρόσωποι της Ο.Ε.Φ.Ε ήρθαν τουρίστες! Χωρίς συγκεκριμένη πρόταση για την νέα ΣΣΕ την ώρα που έχουν καταγγείλει την ΣΣΕ και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ξεκρέμαστοι, θύματα του εκβιασμού των φροντιστηριαρχών για ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα!!! Το μόνο που δήλωσαν είναι ότι θέλουν μειώσεις με πρόσχημα τα χαμηλά κέρδη τους ώστε να μπορούν να διατηρήσουν της θέσεις εργασίας. ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Λες και εφαρμοζόταν στα φροντιστήρια η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όταν δε μειώνονταν τα κέρδη των φροντιστηριαρχών. Αυτή είναι η κατάσταση που ζούμε κάθε μέρα οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση: ανασφάλεια, απλήρωτη εργασία, μερική απασχόληση, κουτσουρεμένα ωρομίσθια, εργοδοτική τρομοκρατία.

Απέναντι στην πιο βάρβαρη εργοδοτική επίθεση των τελευταίων χρόνων, η Ομοσπονδία πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ απαντά με … την ΣΙΩΠΗ της, η ΟΙΕΛΕ δεν παίρνει καμία θέση, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τις κλαδικές συμβάσεις, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στις ατομικές συμβάσεις και αφήνοντας τους έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών. Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ! Τόσο κόπτονται για τα εργασιακά δικαιώματα!

Τους γυρνάμε την πλάτη!!!

Οι εργαζόμενοι δε θα σκύψουν το κεφάλι!

Δεν θα ανεχτούμε καμία μείωση

Ζητάμε αυξήσεις! Ζητάμε ΣΣΕ στο ύψος των αναγκών μας!!!

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δηλώνουμε ξεκάθαρα και στους εργοδότες και στην ΟΙΕΛΕ ότι θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη των κλαδικών συμβάσεων και θα παραστούμε και στην επόμενη συνάντηση για διαπραγμάτευση, όπου κι αν γίνει. Μαζικά και μαχητικά. Παλεύουμε ανυποχώρητα για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις αποδοχές μας, να μην καταργηθεί ούτε μισό από τα δικαιώματά μας. Δε δεχόμαστε καμία μείωση, καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Καλούμε την ΟΙΕΛΕ να αφήσει τα γνωστά της κόλπα και να πάρει θέση ΤΩΡΑ για το τι θα κάνει και στην επόμενη συνάντηση. Καλούμε τους συναδέλφους και όλο τον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να μην υποχωρήσουν στην τρομοκρατία των φροντιστηριαρχών. Ούτε ένα ευρώ από τις ήδη πενιχρές αποδοχές να μη θυσιαστεί στο βωμό των κερδών των φροντιστηριαρχών !

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Σε καλούμε να βγάλεις συμπεράσματα, να γυρίσεις την πλάτη στην ΟΙΕΛΕ. Τώρα είναι η ώρα να συνταχτείς με το συντονιστικό των 6 πρωτοβάθμιων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.