Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: ΟΧΙ στις μειώσεις – ΟΧΙ στις απολύσεις

Κάλεσμα για δράση!

Συνάδελφε, εργαζόμενε, μαθητή μας!

Αρκετό καιρό πριν τις εκλογές και στην κατεύθυνση της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης, η επίθεση του κεφαλαίου στις εργασιακές σχέσεις, τις ΣΣΕ και τους μισθούς συνεχίζεται με τελικό στόχο το ολοκληρωτικό φτήνεμα της εργατικής δύναμης. Πιο συγκεκριμένα στο χώρο των φροντιστηρίων, τoMάρτιο η ΟΕΦΕ η ομοσπονδία της εργοδοσίας, έσπευσε να καταγγείλει την υπάρχουσα Συλλογική Σύμβαση, που ίσχυε μέχρι τον Ιούνη του 2013, μονομερώς αξιοποιώντας τους νέους νόμους. Είναι μία ευθεία επίθεση απέναντι στη ΣΣΕ και στους εργαζόμενους απαιτώντας από αυτούς να συζητήσουν πόσο θα χάσουν. Ήδη μέσα στον Ιούνη, το τοπικό παράρτημα της ΟΕΦΕ στη Θεσσαλονίκη, δίνει γραμμή στα μέλη της να προχωρήσουν σε εξευτελιστικές μειώσεις 1,5 και 2 ευρώ κάτω από το ήδη χαμηλό ημερομίσθιο, απολύσεις ή μη ανανεώσεις συμβάσεων στο προσωπικό τους με πρόσχημα την κρίση, ή τέλος την υπογραφή καθαρά ατομικών συμβάσεων. Όλα αυτά δείχνουν την ευθεία επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι -ισσες

Αντισταθείτε στην αποξένωση του ενός συναδέλφου από τον άλλο, τον ατομισμό, την παραίτηση, τον φόβο. Μην δέχεστε τις μειώσεις γιατί θα πρέπει να σκεφθείτε αν μπορεί κάποιος να βγει με αυτά τα χρήματα στη ζωή του. Αναρωτηθείτε αν ήταν εύκολο να τα καταφέρουμε και πιο πριν που δεν υπήρχαν οι μειώσεις, όταν δουλεύουμε μόνο 8 – 9μήνες το χρόνο. Κρατήστε την αξιοπρέπεια σας μην υποχωρήστε στις πιέσεις των εργοδοτών. Μην μένετε απαθείς σε διώξεις ή απολύσεις συναδέλφων σας, αύριο μπορεί να είναι η σειρά σας. Συσπειρωθείτε, μαζικοποιήστε το σωματείο! Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να οργανωθούμε στο σωματείο. Το σωματείο μας έχει ανάγκη, το έχουμε ανάγκη!

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες

Υπάρχει λύση – υπάρχει διέξοδος, μπορούμε !

Αγώνας τώρα, να μην περάσουν η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων οι περικοπές στους μισθούς μας, στα δικαιώματα των εργαζομένων, όλοι οι κλάδοι μαζί, να σταματήσουμε κάθε ιδιωτικοποίηση, κάθε απόλυση, κάθε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Αγώνας τώρα για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, στα πρωτοβάθμια σωματεία. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους τα σωματεία.

Εμείς ως εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ξένων Γλωσσών και γενικότερα στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, εκφράζουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε:

  • Καμία μείωση μισθών – καμία απόλυση συναδέλφου,
  • Να μην καταργηθούν οι κλαδικές μας Συμβάσεις που μας εξασφαλίζουν το ελάχιστο εισόδημα και που αποτελούν κατάκτηση όχι μόνο για εμάς αλλά για όλους του εργαζόμενους
  • Διεκδικούμε ουσιαστικές Αυξήσεις με βάση τις ανάγκες μας, ουσιαστικές ΣΣΕ. Να παλέψουμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μας τον ΣΕΦΙΕ, και το πανελλαδικό συντονιστικό των 6 πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας και τις ανάγκες μας.
  • Κανένας συνάδελφος να μην υπογράψει μόνος του σύμβαση με μειώσεις – Άμεση παρέμβαση του σωματείου
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Μαζικοποίηση του σωματείου. Νέες Μαζικές εγγραφές από συναδέλφους στο σωματείο.

Αγαπητοί γονείς

Σχεδόν στα περισσότερα φροντιστήρια και στους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, βασιλεύει καθεστώς «εργασιακού τρόμου» καιρό τώρα, που κρύβεται πίσω από τα «ιλουστρασιόν» χαρτιά διαφήμισης τους. Άραγε πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι ο εργαζόμενοι καθηγητές αμείβονται στη κυριολεξία με ψίχουλα, κάτω και από αυτές τις χαμηλές Συλλογικές Συμβάσεις , με δεκάδες παρανομίες σε βάρος τους εκ μέρους των εργοδοτών; Αναρωτηθείτε και εσείς από την εμπειρία σας, σαν εργαζόμενοι, τι σημαίνει εξαθλιωμένος μισθός, απολύσεις, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καθεστώς «έμμεσης» και άμεσης τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

Αγαπημένοι μαθητές μας

Τα προβλήματα που ζήσατε στο σχολείο με τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, και υλικοτεχνική υποδομή δεν είναι άσχετα με την πολιτική που «καταστρέφει» μισθούς, συντάξεις, που κάνει όλο και πιο «έξαλλη» την επιθετικότητα των εργοδοτών σε οποιαδήποτε εργασιακό δικαίωμα και ανάγκη. Συμπαραταχθείτε μαζί με τους εργαζόμενους γονείς σας, με τους καθηγητές σας να μην περάσουν όλα αυτά που σχεδιάζουν χωρίς εμάς, εναντίον μας!!!

Ένας για όλους και όλοι για έναν!!

Μάθε και ενημερώσου στα τηλέφωνα: 6977226167, 6942085143, 6972815163

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.