Απόφαση Γ.Σ. 2/9/12

Απόφαση της Γ.Σ. της 2/9/12 του ΣΕΦΙΕ

Α. Πολιτική Κατάσταση
Η επίθεση του κεφαλαίου συνεχίζεται και κλιμακώνεται, καθώς η κρίση βαθαίνει……..
Συνάδελφοι – ισσες
Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Οι εκλογές της 17ης Ιούνη δεν έλυσαν ούτε στο ελάχιστο τα προβλήματα του λαού, αντίθετα τα όξυναν παραπέρα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, στην ίδια τη ζωή του. Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις, εφεδρεία στο δημόσιο, κατακρεούργηση ακόμη και των πενιχρών συντάξεων, αλματώδης αύξηση της ανεργίας στο 23%, εφαρμογή εργασιακού μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα, με την επέλαση των ατομικών συμβάσεων, τρομακτικές περικοπές στα νοσοκομεία και τα φάρμακα, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των ασθενών και των ασφαλισμένων, κ.λ.π. συνθέτουν το σκηνικό της ολοκληρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου, που προσπαθεί να προστατεύσει την κερδοφορία του και να ξεπεράσει την κρίση του στην κυριολεξία, πάνω στα σώματα των εργατών.

Β. Στο χώρο των φροντιστηρίων και της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης…….
Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες οι εργοδότες «δείχνουν τα δόντια τους», έχοντας ξεσαλώσει στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων. Αφού κατήγγειλαν την κλαδική ΣΣΕ, πρότειναν εξοργιστικές μειώσεις του ωρομισθίου από 11,09μικτά σε 8,8 ευρώ μικτά δηλαδή πάνω από 20% μείωση και κατάργηση όλων των επιδομάτων και θεσμικών δικαιωμάτων που αφορούσαν την κλαδική σύμβαση. Η εργοδοσία (ΟΕΦΕ) με τη στάση της έχει ξεκαθαρίσει τι στόχο έχει: Στόχος τους βέβαια είναι η διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων. Κάτι που ήδη αρχίζει να υλοποιεί.

Γ. Τι κάνουμε………
Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν αποφάσεις για την ίδια τους τη ζωή, να οργανωθούν στο σωματείο, να το μαζικοποιήσουν, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Το σωματείο πρέπει ακόμη πιο πολύ να πάρει πρωτοβουλίες για το δυνάμωμα του συντονισμού των 6 πρωτοβάθμιων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και που με το πλαίσιο των αιτημάτων τους εκφράζουν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζόμενων της Ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι δυνάμεις της ΠΣΚ – ΕΣΑΚ καλούν και κάθε άλλη συλλογικότητα να συσπειρωθούν στο συντονιστικό των 6 πρωτοβάθμιων σωματείων. Η μαζικοποίηση του σωματείου, η υιοθέτηση αιτημάτων πάλης που εκφράζουν τις ανάγκες των εργαζομένων, ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων και ο συντονισμός των σωματείων που εκφράζουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους, είναι ο μόνος δρόμος για να παλέψουν οι εργαζόμενοι τα δίκια τους.

Οι δυνάμεις της ΠΣΚ- ΕΣΑΚ παλεύουν:
1) για την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
2) Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για την κρίση, να καταργηθούν τα προνόμια τους, να φορολογηθούν στο 45% τα κέρδη τους.
3) Να επιστραφούν τα πάνω από 65δις ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες για την προστασία της κερδοφορίας τους.
4) Απορρίπτουμε τα μνημόνια διαρκείας, τις δανειακές τους συμβάσεις, το μονόδρομο των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την πλουτοκρατία.

Διεκδικούμε:
5) ΝΑ μην ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που γκρεμίζουν την αξιοπρέπεια μας, τις ζωές μας
6)Να μην γίνει καμία μείωση μισθών. Καταθέσαμε και συνεχίζουμε να καταθέτουμε στις διαπραγματεύσεις την ολοκληρωμένη πρόταση ΣΣΕ του σωματείου μας, ξεκινώντας ως κατώτατο όριο την κλαδική Συλλογική Σύμβαση που υπήρχε τελευταία για τους εργαζόμενους της Αττικής
7) Προοπτικά Ενιαία κλαδική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια Μ.Ε. και τα ξενόγλωσσα με ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Βασικό μηνιαίο μισθό 1900€ μικτά, 1600€ καθαρά για όλους για πλήρες πρόγραμμα 21 ωρών/εβδομάδα ή 18 ωρών/εβδομάδα για τα ξενόγλωσσα. Βασικό ωρομίσθιο: 21,6€ μικτά.
8)Κατοχύρωση της πλήρους σταθερής απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους μήνες του έτους,
9) Αύξηση του αριθμού τριετιών για το επίδομα πολυετίας
10) Κατοχύρωση των αργιών και της οικονομικής απολαβής από αυτές.
11) κατοχύρωση των υπερωριών για επιπλέον ώρες, επιτηρήσεις, ενημερώσεις γονέων και προσαύξησή τους στο 75% επί του βασικού ωρομίσθιου
12) Αμοιβή για την διόρθωση γραπτών, Κατοχύρωση προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων για πρωτότυπες σημειώσεις του εργαζόμενου καθηγητή ή έκδοση βιβλίων του.
13) Κατοχύρωση 10λεπτων διαλλειμάτων
14) Νομοθετική προστασία της Μητρότητας, υπηρέτησης της στρατιωτικής θητείας
15) Περιορισμός και εξάλειψη του φαινομένου του διασκορπισμού ωρών λιγότερων από το πλήρες ωράριο σε νέους συνάδελφους και όχι μόνο, στην κατεύθυνση συρρίκνωσης και κατάργησης του ωρομίσθιου. Νομοθετική Προστασία του συναδέλφου από ενδεχόμενη μείωση των ωρών του
16) Μετατροπή 2 διαδοχικών επάλληλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου
17) Προστασία από απολύσεις, Πολύ πιο έγκαιρη ενημέρωση για λύση σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Προχωράμε:
1) Μαζικές εξορμήσεις στα φροντιστήρια για εγγραφές μελών και πλατιά καμπάνια ενημέρωσης για την καταγγελία της ΣΣΕ και τις ατομικές συμβάσεις
2) Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κάθε εργοδότη που καταστρατηγεί τη ΣΣΕ που απολύει, που εφαρμόζει ατομική σύμβαση εργασίας. Ιεράρχηση σε μεγάλα φροντιστήρια. (Μπαχαράκη, Βακάλη, Ειρμός, Αxon).
3) Πρόταση από το σωματείο μας στο συντονιστικό των 6 σωματείων για διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία των εργοδοτών (ΟΕΦΕ)
4) Πρόταση από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία προς την Ομοσπονδία για προκήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης με αιτήματα αιχμής: καμία μείωση μισθών, όχι στις ατομικές συμβάσεις, υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, ΣΣΕ που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας. Ή συμμετοχή σε ενδεχόμενη γενική απεργία που προτείνουν ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέσα στον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη.
5) Συμμετοχή στο πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα πλαίσια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, στις 6:00μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους. Συγκρότηση μπλόκ του Σωματείου στην κινητοποίηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΠΣΚ – ΕΣΑΚ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ( συμμετέχει στο ΠΑΜΕ)

This entry was posted in Αποφάσεις Γ.Σ.. Bookmark the permalink.