ΑΠΟΦΑΣΗ της Γ.Σ. στις 17/02/13 του ΣΕΦΙΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ της Γ.Σ. στις 17/02/13 του ΣΕΦΙΕ

Α. Πολιτική Κατάσταση

Η επίθεση του κεφαλαίου συνεχίζεται και κλιμακώνεται, καθώς η κρίση βαθαίνει……..  Συνάδελφοι – ισσες

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, στην ίδια τη ζωή του. Παίρνονται μέτρα κόλαφος για την ζωή των εργαζόμενων συνθέτοντας ένα σκηνικό της ολοκληρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου, που προσπαθεί να προστατεύσει την κερδοφορία του και να ξεπεράσει την κρίση του στην κυριολεξία, πάνω στα σώματα των εργατών, χρησιμοποιώντας ακόμα και την βία του κράτους τους, οξύνοντας τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή όπως έδειξαν και οι συνεχόμενες «επιστρατεύσεις» των εργαζόμενων. Προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα  ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα αντιμετωπίζεται ως «εξτρεμιστής», «εν δυνάμει» τρομοκράτης και κάθε συλλογική αντίθεση στην πολιτική του κεφαλαίου θα αντιμετωπίζεται με καταστολή.   Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, θέλουν τον καθένα μόνο του με ατομική σύμβαση για να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και  κατάκτηση. Όμως τα τελευταία ελπιδοφόρα απεργιακά μέτωπα των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, των ναυτεργατών, η μεγαλειώδης ταξική αλληλεγγύη που ξεδιπλώθηκε με επικεφαλής το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία δείχνουν τη ελπίδα και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι.

Β. Στο χώρο των φροντιστηρίων και της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης……. 

Στους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με καλυμμένη ή απροκάλυπτη τρομοκρατία και την δαμόκλεια σπάθη της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης το καλοκαίρι ή την επόμενη χρονιά, γίνεται προσπάθεια από την εργοδοσία να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου. Με την επιβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας οι εργοδότες πλέον έχουν ξεσαλώσει. Προωθούν αμοιβές όσο – όσο, αμοιβές εξευτελιστικές των 3,5 μέχρι 8 ευρώ, απολύσεις όσο και όποτε θέλουν και γενικώς ξεχαρβάλωμα όποιων εργατικών δικαιωμάτων υπήρχαν. Οι εργοδότες από καιρό είναι μαζί, εναντίον μας και οργανωμένοι. Προωθούν τις ατομικές συμβάσεις και όλα τα αντεργατικά μέτρα με ενιαία γραμμή, τόσο στον χώρο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης όσο και στα  ξενόγλωσσα. Είναι καιρός οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση να ξεπεράσουν φόβους, διλλήματα, αυταπάτες. Η στάση αναμονής και ατομικισμού δεν βγάζουν πουθενά, σε λίγο πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να ζήσουμε ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τις οικογένειες μας. Πόσο καιρό ακόμη θα ανεχόμαστε αυτή τη κατάσταση;

Γ. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς;

Οι εργοδότες από τα δεκάδες παραδείγματα της δράσης του σωματείου έχουν δείξει ότι φοβούνται την οργανωμένη συλλογική δράση. Πόσο μάλλον αν το σωματείο είναι γερό, μαζικό από συναδέλφους και αποφασιστικό να κοντράρει και να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους. Για να μαζικοποιηθεί το σωματείο είναι όμως αναγκαίο να συνειδητοποιηθούν κάποια πράγματα: Πρέπει επιτέλους ο εργαζόμενος ο συνάδελφος να χειραφετηθεί από τα «ψεύτικα» διλήμματα, τις αυταπάτες, τις φοβίες και να κοιτάξει τις πραγματικές του ανάγκες, της οικογένειας του και να κάνει το αποφασιστικό βήμα  και να συμπορευθεί με τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ. Να μπει αποφασιστικά στη μάχη, ακόμα και αν δεν έχει απεργήσει μέχρι τώρα, που βασανίζεται όμως αυτός και η οικογένεια του από τους φόρους, τα χαράτσια, τις εξευτελιστικές αμοιβές. Η δυσαρέσκεια και η οργή δεν αρκούν. Δεν θα μας σώσουν «κάποιοι άλλοι» αν δεν αποφασίσουμε εμείς να συμμετέχουμε να οργανωθούμε. Κανένας  αγώνας δεν μπορεί να ευοδωθεί αν δεν περάσει στα χέρια των ίδιων τον συναδέλφων. Γι αυτό όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνει κτήμα τους, να μπουν στον αγώνα και να συμμετέχουν προς αυτή τη κατεύθυνση όσο γίνεται περισσότεροι συνάδελφοι.

Δ. Οι δυνάμεις της ΠΣΚ- ΕΣΑΚ παλεύουν:

1) για την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

2) Συνέχιση της πάλης ενάντια στις μειώσεις  μισθών για καμία κατάργηση στα δικαιώματά μας. Αγώνας για να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις. Αγώνας για να καταργηθούν, όπου έχουν περάσει. Συνέχιση του αγώνα για την διεκδίκηση Νέας Συλλογικής ή Κλαδικής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας. Συνεχίζουμε να καταθέτουμε  την ολοκληρωμένη πρόταση ΣΣΕ του σωματείου μας, ξεκινώντας ως κατώτατο όριο την κλαδική Συλλογική Σύμβαση που υπήρχε τελευταία για τους εργαζόμενους της Αττικής

3) Προοπτικά Ενιαία κλαδική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια Μ.Ε. και τα ξενόγλωσσα με ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Βασικό μηνιαίο μισθό 1900€ μικτά, 1600€ καθαρά για όλους για πλήρες πρόγραμμα 21 ωρών/εβδομάδα ή 18 ωρών/εβδομάδα για τα ξενόγλωσσα. Βασικό ωρομίσθιο: 21,6€ μικτά.

4)Κατοχύρωση της πλήρους σταθερής απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους μήνες του έτους,   5) Αύξηση του αριθμού τριετιών για το επίδομα πολυετίας, 6) Κατοχύρωση των αργιών και της οικονομικής απολαβής από αυτές. 7) κατοχύρωση των υπερωριών για επιπλέον ώρες, επιτηρήσεις, ενημερώσεις γονέων και προσαύξησή τους στο 75% επί του βασικού ωρομίσθιου.  8) Αμοιβή για την διόρθωση γραπτών, Κατοχύρωση προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων για πρωτότυπες σημειώσεις του εργαζόμενου καθηγητή ή έκδοση βιβλίων του. 9) Κατοχύρωση 10λεπτων διαλλειμάτων, 10) Νομοθετική προστασία της Μητρότητας, υπηρέτησης της στρατιωτικής θητείας, 11) Περιορισμός και εξάλειψη του φαινομένου του διασκορπισμού ωρών λιγότερων από το πλήρες ωράριο σε νέους συνάδελφους και όχι μόνο, στην κατεύθυνση συρρίκνωσης και κατάργησης του ωρομίσθιου. Νομοθετική Προστασία του συναδέλφου από ενδεχόμενη μείωση των ωρών του, 12) Μετατροπή 2 διαδοχικών επάλληλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, 13) Προστασία από απολύσεις, Πολύ πιο έγκαιρη ενημέρωση για λύση σύμβασης ορισμένου χρόνου.

14) Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για την κρίση, να καταργηθούν τα προνόμια τους, να φορολογηθούν στο 45% τα κέρδη τους. 15) Να επιστραφούν  τα πάνω από 65δις ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες για την προστασία της κερδοφορίας τους. 16) Απορρίπτουμε τα μνημόνια διαρκείας, τις δανειακές τους συμβάσεις, το μονόδρομο των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την πλουτοκρατία. Διαγραφή του χρέους.

17) Kαταδικάζουμε την επίταξη των ναυτεργατών και των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ

18) Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία-υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες

19)Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!

 

Ε. Για τον προγραμματισμό δράσης το επόμενο διάστημα  προτείνουμε:

1) Συμμετοχή του Σωματείου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη στις 10:30π.μ στο Άγαλμα Βενιζέλου 

2) Πλατιά καμπάνια ενημέρωσης του σωματείου με εξορμήσεις για την αναγκαιότητα συμμετοχής στην απεργία. 3) απεργιακή παράσταση διαμαρτυρίας – εξόρμηση  του Σωματείου σε μεγάλα φροντιστήρια του Κέντρου, ή του Ευόσμου. 

4) Πρωτοβουλίες – εκδηλώσεις για τους νέους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, για τον νέο νόμο για τα ναρκωτικά με κάλεσμα σε φορείς γυναικών, γονέων, θεραπευτικών κοινοτήτων  και μαθητών. Ειδική εκδήλωση για την οργάνωση στους χώρους δουλειάς για την Οργάνωση σωματειακών επιτροπών στους χώρους δουλειάς, για την πάλη ενάντια στις ατομικές συμβάσεις και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

5) Κάλεσμα και σε άλλα πρωτοβάθμια σωματεία για κοινές πρωτοβουλίες, που δραστηριοποιούνται στο συντονιστικό των 6 πρωτοβάθμιων σωματείων που συσπειρώνονται σε συνεκτικό πλαίσιο στόχων πάλης στο πλάι του ΠΑΜΕ.

Να πολεμήσουμε ταξικά, να σημαδέψουμε σωστά, κόντρα στους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές των λαών. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα, μπορούμε να ελπίζουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω, να γίνουμε κυρίαρχοι στην ίδια τη ζωή μας.

This entry was posted in Αποφάσεις Γ.Σ.. Bookmark the permalink.