Ψήφισμα αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες

Ο αγώνας των ναυτεργατών ήταν αγώνας όλων των εργαζόμενων.

Ο ΣΕΦΙΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επίταξη που έγινε στους ναυτεργάτες,  να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, προηγούμενα ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μη μείνει μόνος του. Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης!

Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την άγρια καταστολή, την τρομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη», δε θα περάσει! «Νόμος και τάξη» σημαίνει από τη μία καταστολή, συκοφάντηση, τρομοκρατία, μισθοί των 300ευρώ, ανεργία και προγράμματα φτώχειας για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη σιωπή, φόβος και σκυμμένα κεφάλια σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οι 31 απεργίες που πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες όντας επιστρατευμένοι αποδεικνύουν την αστείρευτη και ατσάλινη δύναμη των εργατών που όταν πιστέψουν στη δύναμη τους μπορούν να σμπαραλιάσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, καταστολή και ταξική δικαιοσύνη.

Οι άνθρωποι του μόχθου, τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από αυτήν την πολιτική, οι κάτοικοι των νησιών που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει αδίστακτο εφοπλιστικό κεφάλαιο, είχαν ένα καθήκον. Ύψωσαν τείχος αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών, παρά την τρομοκρατία και τον αποκλεισμό της προβολής των εκδηλώσεων συμπαράστασής τους, από τα ΜΜΕ.

Αυτά που συνέβησαν με αφορμή τον αγώνα των ναυτεργατών, οι δεκάδες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης τους δείχνουν ότι: Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.