Ανακοίνωση για την απεργία της 1ης Μάη

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια

Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  Θεσσαλονίκης Β. Ελλάδας

(ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, Β. Ελλάδας)

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2013

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ήταν αναμενόμενο από μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να αποτελειώσει την εργατική τάξη, τα δικαιώματα και τη ζωή της για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές πάνω στη δική της πλάτη και των παιδιών της, μαζί με τους νόμους της και τη καταστολή κάθε αγώνα να προσπαθεί να σβήσει από τη μνήμη των θυμάτων της πολιτικής της κάθε τι που θυμίζει ότι κάθε δικαίωμα των εργατών ήταν, είναι και θα είναι αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών, με αποκορύφωμα την Πρωτομαγιά του Σικάγου του1886, που καθιερώθηκε σαν παγκόσμια γιορτή της εργατικής τάξης.

Έτσι η κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους αποφάσισε τη μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας τη Τρίτη του Πάσχα.

Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Η Πρωτομαγιά, όπως πάντα, έτσι και φέτος δεν είναι αργία, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, τη Μ. Τετάρτη.

Σήμερα που η βαρβαρότητα των εκμεταλλευτών, πτωχεύει την εργατική τάξη, σήμερα που απολογητές του συστήματος τους διαψεύδονται καθημερινά, όταν ετοιμάζουν νέο σφαγείο για τους εργαζόμενους, ο δρόμος του ταξικού αγώνα, ο δρόμος των εκατομμυρίων αγωνιστών της τάξης μας, είναι ο μοναδικός που απέμεινε.

Και η 1η Μάη είναι κορυφαία μέρα ταξικής πάλης που δεν την χαρίζουμε σε κανέναν εργοδότη, σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπάλληλο τους.

Ο ΣΕΦΙΕ  καλεί τους συναδέλφους στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,  που θα γίνει στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί.

ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, Β. Ελλάδας

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.