Το Δ.Σ. του σωματείου σε συνεδρίαση του την Δευτέρα 13/05/13 ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδας, καταδικάζει την επιστράτευση των καθηγητών και καλεί όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους.

Εργαζόμενοι, καθηγητές, μαθητές, γονείς, να δώσουμε μαζική μαχητική, αποφασιστική απάντηση. Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο «νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Να μην περάσει στην πράξη το δόγμα «νόμος και τάξη», να μην περάσει ο φόβος και η καταστολή.

Συνάδελφοι – ισσες στα φροντιστήρια

Πίσω από τη βιτρίνα, την ψευδή συνείδηση της επιστημοσύνης και τον ανταγωνισμό, είναι αμείλικτη η πραγματικότητα: χαμηλόμισθος αναλώσιμος καθηγητής και καθηγήτρια. Κανείς δεν αναγνωρίζει τη δουλειά σου. Σου αρνούνται το δικαίωμα να είσαι δάσκαλος. Σε αντιμετωπίζουν σαν τον τεχνικό της γνώσης, σαν τον άνθρωπο με τις πατέντες, τον ειδικό στην κατηγοριοποίηση των ασκήσεων, αυτόν που προβλέπει τα θέματα, το πασπαρτού των εξετάσεων. Σύνταξη δεν θα πάρεις ποτέ. Ο τρόπος επικόλλησης των ενσήμων, τον οποίο το καθεστώς ορίζει, εγγυάται ότι θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις. Κάθε χρόνο – όσα χρόνια κι αν περάσουν – απολύεσαι. Διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Εργασιακός Μεσαίωνας. Κρίνεσαι κάθε μέρα. Εσύ δεν έχεις ζωή, δεν έχεις προβλήματα. Δεν υπάρχουν για σένα ακρίβεια, φτώχεια, αδιέξοδα. Όταν το κουδούνι χτυπήσει, πρέπει να είσαι πάντα ευδιάθετος και χαρωπός. Κάθε μέρα σε αξιολογούν, σε προσβάλλουν, σε ταπεινώνουν. Εσύ που δεν πρέπει να έχεις άποψη. Δεν πρέπει να έχεις συνείδηση. Να είσαι ελαστικός, όπως και η εργασία σου. Να υποδύεσαι τον ρόλο του δασκάλου, αλλά να μην είσαι δάσκαλος. Ως πότε θα σκύβουμε μελαγχολικά το κεφάλι αποδεχόμενοι τον ρόλο που μάς δίνουν;

Ο ΣΕΦΙΕ σε καλεί να στηρίξεις τον αγώνα των καθηγητών και των καθηγητριών στα σχολεία, για να γίνει ψηφίδα στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Αν θέλουμε να παραμείνουμε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια, χρειάζεται να υψώσουμε το πρόταγμα της αλληλεγγύης, να ενώσουμε τις γροθιές μας με τους συναδέλφους μας στο δημόσιο και ιδιωτικό σχολείο. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες  στον αγώνα τους!

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασισθούν από τις Γ.Σ. των συλλόγων και των συλλογικών οργάνων τους και καλούμε και την Ομοσπονδία (ΟΙΕΛΕ) να πράξει το ίδιο.

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης Β. Ελλάδας  

 

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ.. Bookmark the permalink.