Απαγόρευση επιβολής πολιτικής επιστράτευσης λόγω απεργίας και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Όλο και πιο συχνά  οι κυβερνήσεις της χώρας μας καταφεύγουν στην καταστολή και την  πολιτική επιστράτευση  για να αντιμετωπίσουν  τις απεργιακές κινητοποιήσεις  κλάδων    των εργαζομένων και να επιβάλλουν  την  βάρβαρη πολιτική που ακολουθούν.

Χαρακτηριστικές είναι οι πιο πρόσφατες περιπτώσεις  της επιστράτευσης  από την τρικομματική  κυβέρνηση της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ  και της ΔΗΜΑΡ, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ,   των Ναυτεργατών για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια,   και τελευταία  των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης  και μάλιστα προληπτικά,   πριν ακόμη  ληφθεί  απόφαση για απεργία.

Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο  για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, είναι απόρροια της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί για να περάσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις  συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Είναι οι αλλαγές που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις,  τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που βυθίζουν όλο και περισσότερο πλατιά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, και να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Με το σύνθημα Νόμος και Τάξη θέλει να καλλιεργήσει την υποταγή των εργαζομένων  στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Η όλο και πιο ανοιχτή χρησιμοποίηση της καταστολής για την αντιμετώπιση  των εργατικών – λαϊκών αγώνων,  πρέπει να βρεί αντιμέτωπο τον  λαό μας.

Τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Θα ακυρωθούν από την  οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο απαράδεκτος αυτός αντιδημοκρατικός νόμος που επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση απεργών πρέπει να καταργηθεί.

Ο ΣΕΦΙΕ ως σωματείο εργαζομένων, στηρίζει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης Β. Ελλάδας

This entry was posted in Αποφάσεις Γ.Σ.. Bookmark the permalink.