Ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις στον Βακάλη

Eργαζόμενοι – νες

Η κατάσταση στα φροντιστήρια και γενικότερα στους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης έχει έρθει πλέον στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους. Ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις σε όλο το φάσμα των εργασιακών δικαιωμάτων, περιμένουν τους συνάδελφους ήδη από το τέλος της φετινής χρονιάς και την αρχή της επόμενης. Πιο συγκεκριμένα:

1) Προχώρημα των ατομικών συμβάσεων με ακόμη πιο εξευτελιστικά ωρομίσθια που να είναι και κάτω από τον μισθό της ΕΓΣΣΕ των 586 ευρώ το μήνα. Ωρομίσθια με 4,5 και 6 ευρώ καθαρά, χωρίς επιδόματα σπουδών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα.

2) Εφαρμογή προγραμμάτων ΕΣΠΑ με τελικό στόχο την διάλυση στοιχειωδών συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων και την εξασφάλιση μαζικά φθηνής εργατικής δύναμης στους εργοδότες.

3) Εκ νέου αδειοδότηση διδασκαλίας σε φροντιστήρια ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ο συγκεκριμένος νόμος ήδη ψηφίστηκε τον Νοέμβρη του 2012 και τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μάη του 2013. Με τον συγκεκριμένο νόμο οι εργοδότες μέσω του κράτους τους ζητούν «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» για το δικαίωμα στην εργασία.

4) Σταδιακή Συρρίκνωση του επιδόματος Ανεργίας ύστερα από μία τετραετία.

Την προηγούμενη εβδομάδα στις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις ήρθε να προστεθεί ο εφιάλτης της μόνιμης ανεργίας για τους εργαζόμενους στο φροντιστήριο «Βακάλης», αφού η παραπάνω επιχείρηση αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε ότι κλείνει το παράρτημά της στον Έυοσμο. Οι εργαζόμενοι της κάθε επιχείρησης δεν πρέπει να γίνουν τα θύματα της οικονομικής κρίσης των αφεντικών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια τα φροντιστήρια κέρδιζαν εκατομμύρια ευρώ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους και την απόλυσή τους.

 Μαζί με το σωματείο τους να παλέψουν:

1) την πλήρη αποζημίωση τους και καταβολή των όποιων δεδουλευμένων τους

2) την επαναπρόσληψή τους στα υπόλοιπα παραρτήματα χωρίς καμία μείωση των ωρών και των αποδοχών τους

3) για ΣΣΕ που να εκφράζει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων  

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ!!

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : Πρόεδρος: 6977226167, Γραμματέας: 6974558547, Αντιπρόεδρος: 6947182728, Ταμίας: 6973311297, Μέλη: 6972601488,6978023396,6974079320

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών       (ΣΕΦΙΕ Θεσ/νικης. Β. Ελλάδας)

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.