Ανακοίνωση

Μόλις πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου της εργοδοσίας της ΟΕΦΕ και του ΣΦΒΕ με αφορμή συνέδριο που οργανώνουν στην πόλη μας για την διαφήμιση των επιχειρήσεων τους, ακούστηκαν αρκετά παράπονα όπως π.χ. ότι θα ήθελαν να συμμετέχουν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και να αναγνωρίζονται σαν «ισότιμο κομμάτι» της εκπαίδευσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες, τέλος, οι εργοδότες κατέθεσαν στον γραμματέα του υπουργείου Παιδείας αίτημα συμμετοχής τους σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας. «Κυρίαρχη επιλογή μας είναι να τονίσουμε τα πλεονεκτήματα της οργανωμένης φροντιστηριακής διδασκαλίας», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Η όρεξη της εργοδοσίας εδώ και πολύ καιρό έχει ανοίξει και προσπαθούν να μπουν για τα καλά στο «παιχνίδι» της διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Έρχονται μετά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τα 30άρια τμήματα μαθητών, τις τραγικές ελλείψεις των σχολείων ακόμη και σε βασικά (θέρμανση), την αδιοριστία χιλιάδων συναδέλφων, την τρομοκρατία και τις επερχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, να πατήσουν πάνω στα ερείπια και να πουλήσουν την «πραμάτεια» τους. Στη διάλυση αλλά και «φροντιστηριοποίηση» του Δημόσιου σχολείου έρχονται αυτοί να δηλώσουν γνήσιοι «εκφραστές» της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το σχολείο. Δεν τους έφταναν έως και μερικά δις ευρώ, που χρόνια «ξεκοκάλιζαν» από τις λαϊκές οικογένειες, πατώντας στην αδυναμία του δημόσιου σχολείου να ανταποκριθεί, με την συνενοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων και της επίσημης πολιτείας, θέλουν τώρα μεγαλύτερο «κομμάτι πίτας» από τον κρατικό προϋπολογισμό, παίρνοντας τον θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας. Ταυτόχρονα, θέλουν  και συμμετοχή σε ΕΣΠΑ για να μπορούν να έχουν «ζεστό, ευρωπαϊκό» χρήμα και βεβαίως να ξεζουμίζουν νέους συναδέλφους με εξευτελιστικά ωρομίσθια των 4 και 5 ευρώ και να συμμετέχουν επίσης στην «ανακύκλωση»  της ανεργίας χιλιάδων συναδέλφων.

Όσο για τα «πλεονεκτήματα της φροντιστηριακής διδασκαλίας» ας έχουν υπόψη τους οι εργαζόμενοι γονείς και τα παιδιά μας, ότι οι εργαζόμενοι καθηγητές τους βιώνουν από τα χειρότερα καθεστώτα «γαλέρας» στην εργασία τους. Πρώτη η εργοδοσία της ΟΕΦΕ αλλά και των Ξενόγλωσσων φροντιστηρίων, έτρεξαν να εφαρμόσουν τις ατομικές συμβάσεις με διάφορα σχέδια συμβάσεων που τροφοδοτούσαν τα μέλη τους. Εξευτελιστικά ωρομίσθια των 4,5 και 6 ευρώ, ανύπαρκτα επιδόματα, μη καταβολή δεδουλευμένων, εκβιασμοί απόλυσης για να υπογράφεις άλλα και άλλα να παίρνεις, «υποτιμημένα» ένσημα και κάθε είδους «τερτίπι» με λογιστές,  για να «ανθούν» οι επιχειρήσεις τους στα πλαίσια της υγιούς ανταγωνιστικότητας και για το καλό πάντα της εκπαίδευσης, συνθέτουν αυτόν τον «εικονικό» παράδεισο της φροντιστηριακής διδασκαλίας. Βασίζονται στην τρομοκρατία και το καθεστώς «σιωπής» που καλλιεργείται στους συναδέλφους αφού όταν μένει κανείς άνεργος 3 και 4 μήνες το καλοκαίρι δυστυχώς μένει συχνά «σκυφτός».

Οι δυνάμεις του σωματείου του ΣΕΦΙΕ  παλεύουν:

1) για την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 2) Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για την κρίση, να καταργηθούν τα προνόμια τους, να φορολογηθούν στο 45% τα κέρδη τους. 3) Να επιστραφούν  τα πάνω από 65δις ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες για την προστασία της κερδοφορίας τους. 4) Απορρίπτουμε τα μνημόνια διαρκείας, τις δανειακές τους συμβάσεις, το μονόδρομο των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους

5) ΝΑ μην ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που γκρεμίζουν την αξιοπρέπεια μας, τις ζωές μας. 6)Να μην γίνει καμία μείωση μισθών. Καταθέσαμε και συνεχίζουμε να καταθέτουμε, την ολοκληρωμένη πρόταση ΣΣΕ του σωματείου μας, ξεκινώντας ως κατώτατο όριο την κλαδική Συλλογική Σύμβαση που υπήρχε τελευταία για τους εργαζόμενους της Αττικής

7) Προοπτικά Ενιαία κλαδική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια Μ.Ε. και τα ξενόγλωσσα με ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Βασικό μηνιαίο μισθό 1175€ μικτά, 981€ καθαρά για όλους για πλήρες πρόγραμμα 21 ωρών/εβδομάδα ή 1015€, μικτά 848€καθαρά για πλήρες πρόγραμμα 18 ωρών/εβδομάδα για τα ξενόγλωσσα. Βασικό ωρομίσθιο: 13,36€ μικτά.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !!

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

 (ΣΕΦΙΕ Θεσ/νικης. Β. Ελλάδας)

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.