Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στο 32ο συνέδριο της ΟΕΦΕ

Το σωματείο μας, το Σάββατο το πρωί στις 6/7/13 πραγματοποίησε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο 32ο συνέδριο της ΟΕΦΕ της ομοσπονδίας των εργοδοτών, στο οποίο είχαν προσκαλεστεί και αντιπροσωπείες εργοδοτών, από Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία και άλλες χώρες, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν το «φροντιστηριακό φαινόμενο» ως παγκόσμιο. Οι δυνάμεις του σωματείου στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί συντονισμένα και με τα υπόλοιπα 8 πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου για την  διεκδίκηση ΣΣΕ που να εκφράζει τις ανάγκες των εργαζομένων ήταν εκεί.

Οι δυνάμεις του ΣΕΦΙΕ, εισήλθαν στο φουαγιέ του αμφθιθεάτρου του 2ου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ανοίγοντας πανό, ζητώντας με αντιπροσωπία του Δ.Σ, να παρέμβουν στο συνέδριο για το ζήτημα της διεκδίκησης ΣΣΕ που να εκφράζει τις ανάγκες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα τα μέλη του σωματείου άνοιξαν  συζήτηση και ενημέρωναν με προκηρύξεις και ζωντανό διάλογο, παριστάμενους γονείς και τα παιδιά για τις συνθήκες που δουλεύουν οι καθηγητές τους. Υπήρξε θετική ανταπόκριση από πολλούς γονείς και παιδιά αλλά και ένας ορισμένος προβληματισμός από αντιπροσώπους συνέδρους κύρια μικρών ιδιοκτητών φροντιστηρίων.

Αντίθετα η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου μαζί με το πρόεδρο και τον γραμματέα της ΟΕΦΕ αρνούνταν  επίμονα την είσοδο στο συνέδριο της αντιπροσωπείας του Δ.Σ. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον πρόεδρο ότι δεν συνομιλεί θεσμικά με πρωτοβάθμιο σωματείο αλλά μόνο με την ομοσπονδία. Είναι λοιπόν φανερό με ποιους θέλουν να συνομιλούν οι εργοδότες….

Ειπώθηκε επίσης από μέρους τους ότι δεν μπορεί να γίνει συνδικαλιστική ενημέρωση σε ένα εκπαιδευτικό συνέδριο, και ότι τάχα δεν ειδοποιήθηκαν από το σωματείο ξεχνώντας βέβαια ότι οι εργαζόμενοι καθηγητές στην Ιδιωτική εκπαίδευση είναι το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι σε αυτήν και ότι από την εργασία τους θησαυρίζουν οι μεγαλοεργοδότες.

Οι δυνάμεις του σωματείου προσπάθησαν εκ νέου να παρέμβουν και τελικά ζητήθηκε από την οργανωτική επιτροπή να παραστούν την 2η μέρα του συνεδρίου λίγο πριν την Γ.Σ. των προέδρων των κατά τόπους συλλόγων των εργοδοτών που είναι μέλη της ΟΕΦΕ, πρόταση η οποία τελικά έγινε αποδεκτή από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Η αντιπροσωπία του Δ.Σ. του σωματείου, αντιπροσωπεύοντας τα υπόλοιπα 8 πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου θα αναδείξει το ζήτημα της ουσιαστικής ΣΣΕ που να εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, ζητώντας η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11/7/13 του κλαδικού σωματείου του «Βύρωνα» με τους εργοδότες, να αποτελέσει την πρώτη συνάντηση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων για διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ.

Το  Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ 

This entry was posted in Δράσεις, Δελτίο Τύπου, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.