Καταγγελία για την στάση της ΟΕΦΕ

Για μια ακόμη φορά οι εργοδότες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Στη διάρκεια του 32ου συνεδρίου τους αρνήθηκαν την τοποθέτηση του σωματείου και το κάλεσμα του για διαπραγμάτευση για νέα ΣΣΕ που να εκφράζει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα:

Ύστερα από δυναμική κινητοποίηση του σωματείου την 1η μέρα στο συνέδριο τους(6/7/13), η οργανωτική επιτροπή μαζί με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αρνήθηκαν  τοποθέτηση εκπροσώπου του Δ.Σ. του σωματείου μας, με αστείες δικαιολογίες ότι 1) το συνέδριο τους είναι καθαρά εκπαιδευτικό και δεν έχει θέση συνδικαλιστική παρέμβαση και 2) ότι η ΟΕΦΕ δεν συνομιλεί με πρωτοβάθμιο σωματείο, αλλά μόνο με την ομοσπονδία, την ΟΙΕΛΕ.

Αλήθεια από πότε αποκλείεται η φωνή των εργαζόμενων καθηγητών στα φροντιστήρια, που κατά άλλα στις διαφημίσεις των εργοδοτών στα φροντιστήριά τους, αναφέρονται ως άξιοι συνεργάτες και καταρτισμένο επιστημονικό – εκπαιδευτικό δυναμικό;

Είναι επίσης φανερό ποιον θέλουν συνομιλητή. Τους ενοχλεί ότι ο ΣΕΦΙΕ, ο «Βύρωνας» και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, έχουν αγωνιστικό πλαίσιο πάλης και ολοκληρωμένη πρόταση για ΣΣΕ που εκφράζει τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν μπαίνουν στον στενό «κορσέ» του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η οργανωτική επιτροπή δέχθηκε ύστερα από πολύ ώρα κάτω από την πίεση του σωματείου, να μιλήσει εκπρόσωπος μας την 2η μέρα του συνεδρίου, λίγο πριν την συνδικαλιστική τους Γενική Συνέλευση όλων των αντιπροσώπων τους και των προέδρων των κατά τόπους τμημάτων τους. Όμως την 2η μέρα (7/7/13), το Δ.Σ. της ΟΕΦΕ «άδειασε» την οργανωτική επιτροπή  και με απόφαση του απαγόρεψε στον γεν. γραμματέα του σωματείου μας να τοποθετηθεί, προβάλλοντας τα ίδια επιχειρήματα της προηγούμενης μέρας.

Καταγγέλλουμε τη απόφαση του Δ.Σ, της ΟΕΦΕ και τη στάση του προέδρου της και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για διεκδίκηση ουσιαστικής ΣΣΕ, για να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Θα μας βρίσκουν  συνεχώς μπροστά τους!!

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Καταγγελίες. Bookmark the permalink.