Ανακοίνωση του ΣΕΦΙΕ για τα νέα μέτρα και το Πολυνομοσχέδιο (15/7/13)

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! Όλοι στους δρόμους συν «γυναιξί και τέκνοις»! Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να αναμετρηθούμε μαζί τους και να νικήσουμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Τα μέτρα του πολυνομοσχέδιου δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε Δημόσιο και σε Ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν άγρια ακόμα και τους άνεργους, την στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζόμενους στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, πετούν έξω από τα σχολεία και τη μορφωτική διαδικασία πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ, στην πλειοψηφία τους παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα, η κατάσταση στα φροντιστήρια και γενικότερα στους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης έχει έρθει πλέον στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους. Ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις σε όλο το φάσμα των εργασιακών δικαιωμάτων, περιμένουν τους συνάδελφους ήδη από το τέλος της φετινής χρονιάς και την αρχή της επόμενης. Πιο συγκεκριμένα:

1) Προχώρημα των ατομικών συμβάσεων με ακόμη πιο εξευτελιστικά ωρομίσθια που να είναι και κάτω από τον μισθό της ΕΓΣΣΕ των 586 ευρώ το μήνα. Ωρομίσθια με 4,5 και 6 ευρώ καθαρά, χωρίς επιδόματα σπουδών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα.

2) Εφαρμογή προγραμμάτων ΕΣΠΑ με τελικό στόχο την διάλυση στοιχειωδών συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων και την εξασφάλιση μαζικά φθηνής εργατικής δύναμης στους εργοδότες.

3) Εκ νέου αδειοδότηση διδασκαλίας σε φροντιστήρια ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ο συγκεκριμένος νόμος ήδη ψηφίστηκε τον Νοέμβρη του 2012 και τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μάη του 2013. Με τον συγκεκριμένο νόμο οι εργοδότες μέσω του κράτους τους ζητούν «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» για το δικαίωμα στην εργασία. Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαϊκή οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα. Έρχεται όλεθρος!

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης-τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά του σερβίρουν. Η ανάπτυξη που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.  Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του, όλοι συσπειρωθείτε στα ταξικά σωματεία, να υπάρξει ένα λαϊκό, αγωνιστικό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς.

  • Οι δυνάμεις του σωματείου  παλεύουν:

1) Ν’ αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της σφαγής

2) για την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Συλλογικές συμβάσεις με βάση τις ανάγκες μας.

3) Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για την κρίση.

4) Να επιστραφούν  τα πάνω από 65δις ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες για την προστασία της κερδοφορίας τους.

5) Απορρίπτουμε τα μνημόνια διαρκείας, τις δανειακές τους συμβάσεις, το μονόδρομο των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την πλουτοκρατία.

6) Όχι σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Κανένας μαθητής εκτός σχολείου-καμία κατάργηση ειδικότητας

7) Όχι στο «νέο» σχολείο Κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της μαθητείας και της τσάμπα εργασίας

Συμμετέχουμε και καλούμε :

Στην Απεργιακή συγκέντρωση- πορεία  του ΠΑΜΕ στις 16/7/13 στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30π.μ. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ!!

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.