Ψήφισμα Συμπαράστασης του ΣΕΦΙΕ στον αγώνα των καθηγητών

Ο ΣΕΦΙΕ συμπαραστέκεται ολόψυχα στον αγώνα των καθηγητών και των άλλων κλάδων του Δημοσίου (πανεπιστήμια, νοσοκομεία, υπουργεία) ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και για να συνεχίσει να υπάρχει δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, πολιτισμός, καθώς και στους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο ή ξεπούλημα στην βιομηχανία (ΛΑΡΚΟ).

Χαιρετίζουμε την απόφαση των καθηγητών για αποφασιστικό αγώνα με όλες τις μορφές, κόντρα και ενάντια στις επιταγές κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου με την επιβολή του νόμου για το «νέο σχολείο».

Η αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της παιδείας και όχι μόνο πρέπει να ανατραπεί. Γι αυτό στην ενιαία επίθεση πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμό όλων των κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Παλεύουμε και εμείς ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, τη διάλυση της ζωής μας, μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς πείνας, παλεύουμε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας που το «νέο σχολείο» πετάει εκτός σχολείου μέσα από το εξεταστικό μαρτύριο, για να τα στείλει στην φτηνή ιδιωτική κατάρτιση και την τζάμπα «μαθητεία» για τους εργοδότες.

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.