Ψήφισμα του ΣΕΦΙΕ: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον…. Δεν θα πεθάνει μόνος…… τσάκισέ τον……..

Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου με ενεργό αντιφασιστική δράση, προχτές στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, όπως πρόσφατα και στην δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, επιτίθεται, μαζί βέβαια με την άγρια καταστολή κράτους – παρακράτους. Λειτουργεί ως μακρύ χέρι του συστήματος χτυπώντας τους λαϊκούς αγώνες.

Το ναζιστικό αυτό μόρφωμα στόχο έχει επίσης, να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Χθες ήταν οι μετανάστες, σήμερα είναι αριστεροί, οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές του ταξικού λαϊκού κινήματος. Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.

Ο ΣΕΦΙΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής, καθώς και τη δράση της. Ούτε γη ούτε νερό στους φασίστες απόγονους του Χίτλερ, των ταγματασφαλιτών, των νοσταλγών του Μεταξά και της Χούντας του 1967.

 

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδας

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.