Απεργία στις 14 Μάη

Απάντηση στην επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ- Αφεντικών

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, στην ιδιωτική εκπαίδευση,

 

Την Τετάρτη 14 Μάη απεργούμε! Οι εξελίξεις στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι εκρηκτικές. Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Οι τελευταίες τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας, στο «πολυνομοσχέδιο» και στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές δίνουν συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματά μας.

Κυβέρνηση και ΕΕ δίνουν «γη και ύδωρ» στους σχολάρχες. Τους απαλλάσσουν από χρέη, τους ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας, με απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των αποζημιώσεων και των όποιων περιορισμών υπήρχαν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο καθεστώς λειτουργίας. Την στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου καλούμαστε να δουλέψουμε χωρίς δικαιώματα, με ατομικές συμβάσεις εργασίας και πετσοκομμένους μισθούς.

 

Η κατάσταση στην διάρκεια της χρονιάς στο χώρο των Φροντιστηρίων

Διανύουμε την 2η χρονιά της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων. Μετά την κατάργηση τους η εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων είναι πλέον καθολική με μέσο όρο μείωσης σε σχέση με την τελευταία κλαδική σύμβαση, να είναι της τάξης του πάνω από 30-40%. Μιλάμε πια για εξευτελιστικά ωρομίσθια των 5, 6, 7 ευρώ καθαρά στην καλύτερη των περιπτώσεων και στα ξενόγλωσσα ακόμη χειρότερα με 2, 3 και 4 ευρώ καθαρά. Φυσικά ούτε λόγος για τήρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει (επιδόματα εορτών, αδείας κλπ). Ο κλάδος δεν έχει καμία ΣΣΕ και χαρακτηρίζεται ως «εργασιακή ζούγκλα». Την ίδια ώρα οι εργοδότες εξασφαλίζουν στην κυριολεξία «τζάμπα» νέους εργαζόμενους με τα προγράμματα voucher των ΕΣΠΑ. Προκλητικά επίσης απέρριψαν την πρόταση του ΣΕΦΙΕ για τις ΣΣΕ, που υιοθετήθηκε από όλα σχεδόν τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου. Η ανεργία στον κλάδο είναι επίσης τεράστια. Χαρακτηριστικά από την επικοινωνία που έχει το σωματείο με τα μέλη του, ο 1 στους 2 είναι άνεργος. Τα πράγματα θα χειροτερεύσουν τον Μάη- Ιούνη, όπου ελάχιστοι συνάδελφοι θα πάρουν ολόκληρο το επίδομα ανεργίας, ή ενδεχομένως και καθόλου, λόγω των ελάχιστων και υποτιμημένων ενσήμων καθώς και των ελάχιστων ωρομισθίων.

καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε απάντηση στη συνεχιζόμενη επίθεση. Να ορθώσουμε τείχος, να οργανωθούμε στα σωματεία μας. Να μην περάσει η τρομοκρατία. Να παλέψουμε για ουσιαστικές Συλλογικές Συμβάσεις ενάντια στις ατομικές Συμβάσεις. Καμία αναμονή, τώρα σε όλους τους χώρους δουλειάς να οργανώνουμε την πάλη μας. Τίποτα δεν κερδήθηκε με παρακάλια, με τη λογική του «κοινωνικού εταιρισμού» με τους εργοδότες.

Για να φρενάρουμε την αντιλαϊκή επίθεση, πρέπει απέναντι στην συμμαχία Κυβέρνησης – ΕΕ- Εργοδοτών και των κομμάτων τους, πρέπει να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία.Όρος και προϋπόθεση για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας αποτελεί η κοινή δράση, η συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς σε γραμμή ρήξης και ανατροπής. Χρειάζεται να αναμετρηθούμε με την εργοδοσία, να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία μας.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πολιτική αυτή που στηρίζει τους καπιταλιστές-σχολάρχες, φροντιστηριούχους και τσακίζει τα δικαιώματά μας τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις δεν ήρθε από το πουθενά. Έχει σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει σε όλες τις αποφάσεις των συνόδων της στις συνθήκες του Μ  άαστριχτ, της Λευκής Βίβλου, της Λισσαβόνας, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της κι έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο οι κυβερνήσεις όσο και τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες στους συναδέλφους του κλάδου, επικαλείται τους «νόμους και το Σύνταγμα» που «θα προστατεύσουν» τάχα τα δικαιώματά μας και διακηρύσσει ότι απλά με μια ψήφο και χωρίς πραγματική σύγκρουση με αυτή την πολιτική, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ παρόλο που προκήρυξε απεργία κάτω από την πίεση της κατάστασης, συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα οργάνωσης του απεργιακού αγώνα, να μην ενημερώνει τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης της, ιδιαίτερα τα σωματεία από τα οποία εκφράζονται οι συνάδελφοι των φροντιστηρίων, για τις όποιες αποφάσεις της και να καλεί σε «αγώνες» από δελτία τύπου στο διαδίκτυο.

Καμία αυταπάτη, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Συμμετέχουμε-προετοιμάζουμε την 24ωρη Απεργία στην ιδιωτική εκπαίδευση την Τετάρτη 14 Μάη. Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού. Παλεύουμε σε κάθε χώρο να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων, κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

 

Απαιτούμε- Παλεύουμε:

  • Να υπογραφεί εδώ και τώρα Συλλογική Σύμβασης Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες που έχουμε.
  • Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας!  Μαζικούς διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.
  • Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία. 

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΣΕΦΙΕ

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Ειδήσεις. Bookmark the permalink.