Δυναμική Παρέμβαση του ΣΕΦΙΕ

Συνάδελφοι – ισσες

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/7/14 δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία των φροντιστηρίων ‘’soeasy’’ και ‘’Αρειμάνιο’’ στον Εύοσμο για την καταβολή δεδουλευμένων και χρωστούμενων στους συνάδελφους εργαζόμενους. Επίσης ζητήθηκε η επαναπρόσληψη συναδέλφου μέλους του σωματείου που απολύθηκε γιατί ‘’τόλμησε’’ να ζητήσει τα δεδουλευμένά της.

Η εργοδοσία μετά τη συνάντηση με το Δ.Σ. του σωματείου μας, δεσμεύτηκε ότι θα εξοφληθούν όλοι οι συνάδελφοι μέχρι τέλος Ιουλίου και ότι θα επαναπροσλάβει την συνάδελφο από τα τέλη Αυγούστου μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα. Ήδη η συγκεκριμένη συνάδελφος πήρε και τα δεδουλευμένα της.

Θεωρούμε βέβαια ότι τίποτα δεν τελείωσε, θα είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί η συγκεκριμένη εργοδοσία έχει «παρελθόν» στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων χρόνια τώρα.

Συνάδελφοι – ισσες

Από τα παραπάνω, αλλά και από δεκάδες άλλα παραδείγματα είναι φανερό ότι μόνο η συλλογική οργάνωση και ο αγώνας μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην επιθετικότητα της εργοδοσίας. Πρέπει ο καθένας από εμάς να βγάλει συμπεράσματα και να πάρει την απόφαση να κάνει το βήμα, να γραφτεί στο σωματείο.

Στην συλλογική οργάνωση η δύναμη!

Στους αγώνες η ελπίδα!

Γράψου στο Σωματείο!

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις, Καταγγελίες, Κινητοποιήσεις, Παρεμβάσεις. Bookmark the permalink.