ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦΙΕ

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Παλμός» στο Ωραιόκαστρο, για την εκδικητική και ανήθικη απόλυση συναδέλφισσας μετά τέλος της εγκυμοσύνης της. Η εργοδοσία πατώντας πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και επειδή η συναδέλφισσα είναι ενεργό μέλος του σωματείου μας δεν ανανέωσε την σύμβασή της. Η συναδέλφισσα εργαζόταν πέντε χρόνια στο συγκεκριμένο φροντιστήριο με πολλαπλή συνεισφορά στο εκπαιδευτικό της έργο προς τους μαθητές της και ύστερα από επαπειλούμενη εγκυμοσύνη, βρέθηκε τελικά απολυμένη με γελοία και αστήρικτα επιχειρήματα της εργοδοσίας, αμφισβήτησης του εκπαιδευτικού της έργου.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη εργοδοσία αλλά και γενικότερα η εργοδοσία στα φροντιστήρια με τον «αέρα» των αντεργατικών νόμων κυβέρνησης κεφαλαίου , ΕΕ, έχουν επιλέξει την επίθεση στη δουλειά, τα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι ή που ακόμα «τολμά» να είναι μέλος εργατικού σωματείου. Εκατοντάδες είναι τα παραδείγματα και σε άλλες πόλεις στον κλάδο μας αλλά και γενικότερα σε όλους τους κλάδους. Χρέος των εργαζομένων είναι πιο πλατιά ταξική αλληλεγγύη και υποχρέωση ο ανυποχώρητος αγώνας κόντρα στα αφεντικά.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

1) Να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφου

2) Άμεση επαναπρόσληψη της με βάση το προηγούμενο πρόγραμμα της

3) Αξιοπρεπής δουλειά, δουλειά με δικαιώματα

4) Συλλογικές Συμβάσεις με βάση τις ανάγκες μας (Κατώτερο ωρομίσθιο 13,36 € μικτά, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Επίδομα αδείας, αποζημίωση αδείας, επίδομα πολυετίας, τέκνων)

 

 

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!!

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΠΙΔΑ!

 

 

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δελτίο Τύπου, Ειδήσεις, Καταγγελίες, Παρεμβάσεις. Bookmark the permalink.