Σημαντικές Νίκες των συναδέλφων και του ΣΕΦΙΕ

Συνάδελφοι –ισσες

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί έχουν δώσει το δικαίωμα στην εργοδοσία και στα φροντιστήρια να έχει ξεπεράσει κάθε όριο ασυδοσίας. Απληρωσιά, υποτιμημένα ένσημα, μαύρη εργασία, παράνομη άρνηση της εργοδοσίας για πληρωμή επιδομάτων (δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας, κ.λ.π), εξευτελιστικά ωρομίσθια των 3-6 ευρώ, ατομικές συμβάσεις με ότι παρανομία μπορεί να βάλει ο νους, αποτελούν το εργασιακό καθεστώς σήμερα στα φροντιστήρια. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται πλέον σαν «εργασιακή ζούγκλα».

Και όμως σε αυτές τις αρνητικές συνθήκες για τους εργαζόμενους, κόντρα στη λογική της «ανάθεσης», των μειωμένων απαιτήσεων, της «σιωπής» απέναντι στο «έτσι θέλω» των αφεντικών, εργαζόμενοι με συμπαραστάτη τους το σωματείο μας πηγαίνουν κόντρα στις επιταγές της εργοδοσίας, διεκδικούν τα δικαιώματά τους και κερδίζουν. Πιο συγκεκριμένα:

1) Συνάδελφος μαζί με το Δ.Σ του ΣΕΦΙΕ διεκδίκησε και πήρε δεδουλευμένα από την εργοδοσία των φροντιστηρίων ΒΑΚΑΛΗ

2) Συναδέλφισσα λίγο πριν λήξει η σύμβασή της απολύθηκε με εκδικητικό τρόπο από την εργοδοσία των φροντιστηρίων «ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ – SO EASY» στον Εύοσμο, γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα της. Ύστερα από μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το σωματείο μας ο ΣΕΦΙΕ μαζί με την συναδέλφισσα πέτυχε και την πληρωμή των δεδουλευμένων της και την ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ.

3) Ήδη και άλλες συνάδελφισσες από το ίδιο φροντιστήριο κινούνται μαζί με το σωματείο για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, τα οποία σταδιακά εξαλείφονται.

4) Συνάδελφος μαζί με το Δ.Σ και την νομική υποστήριξη του ΣΕΦΙΕ διεκδίκησε και πήρε δεδουλευμένα από την εργοδοσία φροντιστηρίου ύψους 14000 ευρώ.

Από αυτά τα παραδείγματα φαίνεται ότι τελικά μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας, η συμμετοχή και η οργάνωση στο σωματείο, η σύγκρουση με τις λογικές της εργοδοσίας, μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στις επιταγές των αφεντικών.

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά, πριν 3 – 4 χρόνια. Η ακούραστη δράση του ΣΕΦΙΕ με όλες τις αδυναμίες, βήμα το βήμα δίνει κουράγιο, κερδίζει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Έχει ήδη αρχίσει να «αχνοφαίνεται» στις συνειδήσεις των συναδέλφων ότι η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια δεν οδηγούν πουθενά, κάτι που έχει ανησυχήσει και την εργοδοσία. Μαζί με το σωματείο μας τον ΣΕΦΙΕ να παλέψουμε για Συλλογικές Συμβάσεις με βάση τις ανάγκες μας, μαζί με τα ταξικά αγωνιστικά σωματεία, οι εργαζόμενοι συνολικά να διατρανώσουμε την θέληση μας ότι δεν θα χαρίσουμε τις ζωές μας για ψίχουλα!

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δελτίο Τύπου, Ειδήσεις. Bookmark the permalink.