ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. ‘ΕΠΙΛΟΓΗ’ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης-Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε Θ-Β.Ε.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης Ηρακλείου ΄Γαλάτεια Καζαντζάκη’ στην οποία ανακοινώθηκε η μη συνέχιση της συνέργασίας της με το φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ για την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016 λόγω ‘διατάραξης του καλού και οικογενειακού κλίματος’ της επιχείρησης. Ένα ‘ καλό κλίμα’ που διαταράχθηκε όταν η εργαζόμενη καθώς και άλλοι συνάδελφοι, αρνήθηκαν να υπογράψουν ότι έλαβαν το δώρο Πάσχα για το έτος 2015, χωρίς να τους έχει καταβληθεί. Η απαίτηση αυτή της εργοδοσίας προέκυψε μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας στην επιχείρηση. Η στάση αυτή των συναδέλφων οδήγησε τελικά στην καταβολή του δώρου Πάσχα στην ίδια καθώς και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Γεγονός που ωστόσο, δεν ξεχάστηκε από την εργοδοσία και υπήρξε η αιτία της εκδικητικής απόλυσης της,όπως της ανακοινώθηκε στην συνάντηση με την εργοδοσία 8/7/2015. Άλλωστε, ακόμα και με παραδοχή των ίδιων των εργοδοτών του φροντιστηρίου ενώπιον των εκπροσώπων του σωματείου, η συνάδελφος ασκούσε επί 5,5 συναπτά έτη άψογα και με συνέπεια το εκπαιδευτικό της έργο.

Σαφώς και η περίπτωση της συναδέλφισσας δεν συνιστά εξαίρεση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το ΄΄καλό και οικογενειακό κλίμα ΄΄ στο χώρο των φροντιστηρίων περιλαμβάνει ατομικές συμβάσεις, αδήλωτη εργασία, υπασφάλιση, υπογραφή εξευτελιστικών ωρομοσθίων,μη καταβολή δώρων και επιδομάτων κτλ και η διεκδίκηση ακόμα και των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων μπορεί να οδηγήσει στη ΄΄διατάραξη ΄΄ του και την απόλυση των εργαζομένων που τολμούν να διεκδικούν ακόμα!

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα που δίνει η συνάδελφος μέσα από το σωματείο της για την επαναπρόσληψη της ,όπως και σε κάθε έργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Απαιτούμε:

  • Την καταβολή των δεδουλεμένων της (δώρα, επιδόματα)
  • Την επαναπρόσληψή της με ίσο αριθμό ωρών απασχόλησης με το προηγούμενο έτος, από τον μήνα Σεπτέμβριο

Ο αγώνας για κάθε εργαζομένο είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων.                                                                                                                  

Η επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζι απάντάμε και σπάμε το φόβο της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Ο συλλογικός αγώνας και η ταξική αλληλεγγύη έιναι τα όπλα μας.

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Δελτίο Τύπου. Bookmark the permalink.