Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΣΕΦΙΕ

Ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων και τα φροντιστήρια Βακάλη προέβησαν σε μειώσεις ημερομισθίου περίπου 10% και ωρών σε όλους τους εργαζόμενους τους, μετακυλώντας φυσικά σε αυτούς, το κόστος του ΦΠΑ. Το σωματείο πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση του συγκεκριμένου φροντιστηρίου. Η εργοδοσία κράτησε αδιάλλακτη στάση. Καταγγέλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση και το σωματείο μαζί με τους εργαζόμενους, θα παλέψει με κάθε τρόπο για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει και στο παρελθόν προβεί σε μειώσεις αλλά και σε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Από όλα αυτά είναι φανερό ότι τα πράγματα για τους εργαζόμενους θα χειροτερεύουν αν δεν αποφασίσουν να σηκώσουν κεφάλι. Είναι φανερό ότι η γραμμή των εργοδοτών είναι ενιαία, ενιαία θα πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων. Οι εργοδότες «κλαίγονται» ότι δεν βγαίνουν, αλλά κανείς τους δεν μπαίνει στην διαδικασία να μας απαντήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και πέρσι, που είχαν απίστευτη κερδοφορία, γιατί δεν την μοιράστηκαν με τους εργαζόμενους, συνεχίζοντας βέβαια το αίσχος των ατομικών συμβάσεων και των εξευτελιστικών ωρομισθίων, καθώς και κάθε είδους παράνομο όρο – αίτημα τους από τους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Μπροστά στην δύσκολη αυτή κατάσταση, παρόλη την τρομοκρατία της εργοδοσίας, το φόβο της απόλυσης, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι. Η αναμονή, η ηττοπάθεια, η άποψη να μείνω «ήσυχος» για να γλιτώσω τη δουλειά μου, κ.λ.π. είναι αδιέξοδη. Η πείρα δείχνει ότι αργά ή γρήγορα λόγω του ανηλεούς ανταγωνισμού θα έρθει και η «σειρά» των «ήσυχων» συναδέλφων. Καμία άλλη αυταπάτη, ανοχή, παραίτηση. Πρέπει να μπούμε όλοι στον αγώνα!
1. Να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο
2. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε φροντιστήριο
3. Να παλέψουμε να μην περάσει η μείωση αποδοχών με οποιαδήποτε τρόπο είτε με μείωση ωρών είτε με μείωση ωρομισθίου
4. Να υπογράφουμε συμβάσεις στο πνεύμα της ΣΣΕ που υπήρχε και όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων με απαράδεκτους και παράνομους όρους
5. Να παλέψουμε ώστε συνάδελφοι που δεν μπαίνουν στα καλοκαιρινά τμήματα να επαναπροσληφθούν στην αρχή της νέας χρονιάς τουλάχιστον με τις περσινές τους αποδοχές
6. Να καταργηθεί η μνημονιακή διάταξη του Φ.Π.Α. στο 23% στα δίδακτρα, να ελαφρυνθεί η λαϊκή οικογένεια στο θέμα αυτό
7. Να υπογραφεί ουσιαστική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του κλάδου που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δελτίο Τύπου, Ειδήσεις, Καταγγελίες, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.