ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. Θ-Β.Ε. (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους των επιχειρήσεων ‘’ΖΟΥΡΑΣ’’.

Ο όμιλος Ζούρα έχει 5 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους ενώ παράλληλα τους απειλεί με απολύσεις και τους εκβιάζει με μπράβους και αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναζητήσει ευθύνες από την εργοδοσία, στέλνει τα ΜΑΤ και τα ΟΠΚΕ συνοδεία πταισματοδίκη και συλλαμβάνει 28 απεργούς που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους για να μπορούν να ζήσουν και να στρώσουν το μεσημεριανό τραπέζι στις οικογένειες τους, όπως και αλληλέγγυους συνδικαλιστές που οργανώνονται στο Π.Α.ΜΕ και βρέθηκαν στο πλευρό τους.

Να ξέρουν όμως ότι απέναντι στον αυταρχισμό και την βία τους, δεν κάνουν πίσω οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι, είναι πάντα αλληλέγγυοι και αντιστέκονται με μέτωπο το Π.Α.ΜΕ.

Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πρέπει να γκρεμίσουμε! Μισή ζωή, απληρωσιά, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και όταν οι εργαζόμενοι τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αδικία, να αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή και την ταξική δικαιοσύνη.

Το ταξικό κίνημα θα σταθεί αλληλέγγυο και δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων του Ζούρα και θα δώσει μαζική απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό με την πανελλαδική – πανεργατική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη ενάντια στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που πλήττει άμεσα και τον κλάδο μας.

   Να μη συμβιβαστούμε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας και να μην αρκεστούμε στα ψίχουλα που μας πετάνε! Συναδέλφισσα-συνάδελφε πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Καλούμε λοιπόν, όλους τους συναδέλφους εργαζομένους στα φροντιστήρια να δώσουν βροντερό παρόν στην Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Είναι χρέος μας να είμαστε όλοι εκεί!

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. Θ-Β.Ε.

 

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δελτίο Τύπου, Ειδήσεις, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.