ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. Θ-Β.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και καταγγέλλει το κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα τους. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η παραγγελιά της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τις κατά τόπους εισαγγελίες να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι βιομήχανοι φθηνό ρεύμα είναι «ευεργέτες» και «στυλοβάτες» της οικονομίας. Όταν το ίδιο ζητάνε οι φτωχοί αγρότες «καταστρέφουν την οικονομία» και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της είναι «έγκλημα» (όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελιά). Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στην πολιτική της Κυβέρνησης – ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες αλλά και το σύνολο των εργατών και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

Τα Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος έρχεται και στον κλάδο μας να ισοπεδώσει και τα λιγοστά δικαιώματα που μας απέμειναν. Γι’ αυτό λοιπόν Απαιτούμε: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα! Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο που είναι γύρω μας και μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Κανένας νέος να μην συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δε θα πάρει σύνταξη ποτέ. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει προς όφελος μας.

Εμείς δεν κουραζόμαστε!

Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη βουλή. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό, δεν παρασυρόμαστε από την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης που στόχο έχει να κουράσει, να απογοητεύσει.

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. Θ-Β.Ε.

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Δελτίο Τύπου, Καταγγελίες. Bookmark the permalink.