ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η δικαστική απόφαση από το τριμελές Εφετείο  Θεσσαλονίκης, που δικαιώνει την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» είναι εμπνευσμένη από το δόγμα «νόμος και τάξη».

 Απαγορεύει τη διοργάνωση «παραστάσεων διαμαρτυρίας» και γενικά συναθροίσεων που γίνονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διαταράσσουν και να καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική λειτουργία των εγκαταστάσεων των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη»,  την ανάρτηση στο διαδίκτυο καταχωρήσεων, τη διανομή φυλλαδίων και την επικόλληση αφισών με τέτοιο περιεχόμενο που να οδηγεί σε προσβολή της προσωπικότητας των εργοδοτών (των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη»).

Αναρωτιόμαστε:

Τι είδους επιχείρηση και ποιος εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει με δικαστική απόφαση τη συνδικαλιστική δράση;

Οι εργοδότες αξιοποιώντας τη συνολική αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου αποθρασύνονται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ. Είναι απαίτηση της εργοδοσίας η κατάργηση κάθε νομικού και συμβατικού εμποδίου, ο περιορισμός κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος, με στόχο να απολύουν, να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι. Θέλουν εργαζόμενους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.

Γελιούνται όμως όλοι όσοι νομίζουν ότι με τέτοιου είδους αποφάσεις στη κατεύθυνση του δόγματος «νόμος και τάξη» θα κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από την οργανωμένη δράση και τον αγώνα.

Καλούμε  τους εργαζόμενους του κλάδου να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο το ΣΕΦΙΕ και να παλέψουν μαζί με το σωματείο για:

              ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δελτίο Τύπου, Ειδήσεις, Καταγγελίες. Bookmark the permalink.