Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Pepsico – Hβη

<<Ο Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. Θ.- Β.Ε. (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της PEPSI που δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους. Καταγγέλλουμε το μονοπωλιακό όμιλο PEPSICO που προκειμένου να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και, εντατικοποιώντας την εργασία σε παραγωγικές μονάδες που διαθέτει αλλού, να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους.

 

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργατών. Ότι η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα από την ανάπτυξή τους. Ενώ ο συγκεκριμένος όμιλος είναι πρώτος στον κόσμο στα είδη που παράγει και έχει τεράστια κέρδη, δεν δίστασε να στείλει στην ανεργία τόσες οικογένειες για να τα μεγαλώσει κι άλλο.

 

Οι μεθοδεύσεις της εταιρείας δεν ήρθαν από το πουθενά. Πατάνε στην αντεργατική πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών. Στις κατευθύνσεις της ΕΕ, που πρόσφατα και με την περίπτωση της LAFARGE, είπαν ότι είναι δικαίωμα του εργοδότη να απολύει όποτε θέλει.

 

Η αγωνιστική στάση των συναδέλφων και του σωματείου τους, που απέρριψαν τα ψίχουλα που τους πέταξε η εργοδοσία για να δεχθούν τις απολύσεις, είναι παράδειγμα και ελπίδα για όλο τον κλάδο και την εργατική τάξη.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν το ψήφισμα συμπαράστασης. Να εκφράσουν και έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της PEPSI. Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη σε κάθε χώρο και κλάδο να βρίσκει τοίχο η επίθεση στα δικαιώματά μας. Διεκδικούμε δουλειά για όλους με συλλογικές συμβάσεις που να εξασφαλίζουν ανθρώπινη ζωή με βάση τις ανάγκες της εποχής μας.

 

Απαιτούμε:

 

Να μη γίνει καμία απόλυση.

 

Να συνεχίσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο».

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Δελτίο Τύπου, Καταγγελίες. Bookmark the permalink.