ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18 ΜΑΗ

Συνάδελφοι, μετά από μήνες «διαπραγματεύσεων» ανακοινώθηκαν τα αναμενόμενα καταστροφικά μέτρα που θέλουν, κυβέρνηση και τρόικα, να επιβάλουν στον κόσμο της εργασίας στο πλαίσιο της περίφημης «συμφωνίας» μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:

– Η μείωση του αφορολόγητου κόβει τουλάχιστον ένα μηνιάτικο από τους μισθωτούς που λαμβάνουν πάνω από 400 ευρώ το μήνα.

– Καταργείται ουσιαστικά η κυριακάτικη αργία σε μεγάλο μέρος της χώρας και ανοίγει ο δρόμος για συνολική αναθεώρηση του καθεστώτος των αργιών.

– Διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις, όπως απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο.

– Περικόπτονται περαιτέρω οι ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις.

– Διατηρούνται οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί και οι ακόμη πιο εξευτελιστικοί για τους νέους εργαζόμενους.

– Περικόπτονται ζωτικά επιδόματα (υγείας, πρόνοιας, θέρμανσης)

– Διευρύνεται το πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων σε Ενέργεια, Νερό και άλλες πρώην ΔΕΚΟ.

– Ως αντίμετρα προβάλλονται μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, τα νέα μέτρα έρχονται να παγιώσουν αλλά και να βαθύνουν τις απώλειες σε κατακτήσεις και δικαιώματα. Η μείωση του αφορολόγητου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και από το 2019, πρακτικά θα επιφέρει απώλεια ενός μηνιάτικου για όσους συναδέλφους έχουν μηνιαίες αποδοχές πάνω από 400€. Είναι προφανές ότι θα τεθεί εκ νέου υπό συζήτηση το ζήτημα των 21 ωρών πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου για τα Φροντιστήρια Μ.Ε. και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της κατάργησης της Κυριακής αργίας, ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον ελαστικοποίηση των όρων εργασίας. Όσον αφορά τα ιδιωτικές σχολές κάθε είδους μαθητείας και κατάρτισης (π.χ. ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, ΕΕΣ), μιλάμε για χώρους στους οποίους εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοί μας (κάθε ΙΕΚ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους) με συνθήκες «γαλέρας». Εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες, που αν τολμήσουν(!!!) να κάνουν πως αντιδρούν φτάνουν σε σημείο να χάνουν ακόμη και την δουλειά τους. Και φυσικά πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που δείχνουν την ανάγκη οργάνωσης και συλλογικής δράσης των εργαζομένων και εκεί.

Συναδέλφισσα /Συνάδελφε

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τους όρους κάτω από τους οποίους δουλεύουμε, γνωρίζουμε τους όρους με τους οποίους θα υπογράψουμε την επόμενη σύμβαση εργασίας το καλοκαίρι ή το Σεπτέμβρη, γνωρίζουμε τα πενιχρά ωρομίσθια, τις απλήρωτες ώρες, τα κουτσουρεμένα επιδόματα, την απληρωσιά. Τα τελευταία χρόνια καλούμαστε να  «βάλουμε πλάτη», να κάνουμε υποχωρήσεις με το πρόσχημα ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο. Για την εργοδοσία είμαστε συνεργάτες όταν συμφέρει, αλλά το κέρδος είναι πάντα δικό τους. Οι εργοδότες αξιοποιούν και θα αξιοποιήσουν το εκάστοτε αντεργατικό οπλοστάσιο που διαθέτουν προς όφελός τους!

Τώρα είναι η ώρα να αξιολογήσουμε τη ζωή μας στα μέτρα των αναγκών μας!

 Να απαντήσουμε αγωνιστικά στο τέταρτο μνημόνιο που θα φέρουν προς ψήφιση. Έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη να διαφυλάξουμε δικαιώματα και κατακτήσεις, κερδισμένα με αγώνες και αίμα! Και έχουμε τη δύναμη: Με τη συλλογική συμμετοχή στο Σωματείο. Αυτό φοβούνται εργοδοσία και κεφάλαιο: Τη συλλογική δράση και διεκδίκηση. Και είναι ο μόνος δρόμος αντεπίθεσης στην επίθεση που δεχόμαστε.

 Το Σωματείο μας καλεί κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς να συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 10.30 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ : ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ 19.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

 Να είμαστε σε ετοιμότητα, να δώσουμε μαχητικό παρόν!

καλούμε κάθε εργαζόμενο οργανωμένα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας στην πράξη, καλούμε σε συμπόρευση για να διεκδικήσουμε:

Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), στο ύψος της σύμβασης του 2009, σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες μας.

  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 8 μαθητές στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
  • Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. Θ-Β.Ε.

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δελτίο Τύπου, Ειδήσεις, Κινητοποιήσεις. Bookmark the permalink.