Ενημέρωση προς τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους

Ο κλάδος μας ήταν από τους πρώτους που βίωσε τις εργασιακές συνέπειες της πανδημίας, που ακόμη διανύουμε με το κλείσιμο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων στις 11/03/2020 (783/10.3.2020, τεύχος β΄).

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της επιβολής μέτρων αναστολής των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, το Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. ανέλαβε δράση ενημερώνοντας τους συναδέλφους για τις εξελίξεις, αλλά πολύ περισσότερο, παρεμβαίνοντας με τις δυνάμεις του και διεκδικώντας αξιοπρεπείς απολαβές με απώτερο σκοπό πάντα την αποκατάσταση των πληγέντων εργαζομένων του κλάδου.

Συγκεκριμένα, το σωματείο μας:

 • Παρείχε έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις μέσα από την ιστοσελίδα του https://sefie.gr/ και από τη σελίδα του στο facebook ΣΕΦΙΕ / Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων – Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.
 • Συντονίστηκε με άλλα 8 σωματεία από το χώρο της εκπαίδευσης συμμετέχοντας στον προγραμματισμό κοινής δράσης για τη διασφάλιση της αποζημίωσης όλων των συναδέλφων (η ανακοίνωση βρίσκεται: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=895683817528649&id=656827321414301&__tn__=K-R).
 • Στις 19/03/20 κοινοποίησε επιστολές προς τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και τον Σύλλογο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος, με θέμα την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον κλάδο και με τα ακόλουθα αιτήματα:
  Καμία απόλυση
  • Τήρηση των όρων σύμβασης στη διάρκεια της περιόδου καραντίνας αλλά και σε περίπτωση τηλεργασίας
  • Χορήγηση ειδικού επιδόματος
  • Έλεγχοι από τον ΣΕΠΕ για τη διασφάλιση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας
 • Συμμετείχε στην δημιουργία ενημερωτικού και παράλληλα ενθαρρυντικού βίντεο που περιγράφει την κατάσταση στον κλάδο και προσκαλεί όλους τους εργαζόμενους σε κοινή δράση (https://www.youtube.com/watch?v=Pd5LGrcTT-8&feature=youtu.be).
 • Στις 21/04/20, επιδίωξε και κατάφερε προσωπική συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, στον οποίο κοινοποίησε γραπτώς τη διαμαρτυρία για την άδικη αντιμετώπιση των συναδέλφων που εργάζονται σε δύο επιχειρήσεις από τις οποίες μόνο η μία έχει δηλώσει αναστολή και συνεπώς δεν μπορούν να αιτηθούν για το ειδικό επίδομα. Λίγες ώρες αργότερα και κατόπιν συνολικής πίεσης των ταξικών δυνάμεων, δόθηκε λύση σε αυτό το ζήτημα με την συμπερίληψη αυτής της κατηγορίας συναδέλφων στην τελευταία κοινή υπουργική απόφαση.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να βοηθάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Έχουμε την πεποίθηση πως η συσπείρωση και η αλληλεγγύη θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα στις 28 Απρίλη

Μένουμε δυνατοί, δυναμώνουμε τη φωνή μας

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δελτίο Τύπου, Ειδήσεις, Κινητοποιήσεις, Παρεμβάσεις. Bookmark the permalink.