Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους από τα ιδιωτικά σχολεία

Το ΔΣ του Σωματείου μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη (Αττική) όπου η διοίκηση έχει αναστείλει τη λειτουργία τους παρανόμως ,ωστόσο  οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως .Μέχρι τώρα έχει καταβληθεί από τη διοίκηση μόνο ένα μέρος της μισθοδοσίας του Μαρτίου 2020, που αντιστοιχεί στην πρώτη εβδομάδα μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν  και παροτρύνει το εκπαιδευτικό προσωπικό να συνεχίσει αμισθί το έργο του μέχρι την έναρξη των διακοπών του Πάσχα!

Επιπλέον στηρίζουμε την απεργία σε έναν δύσκολο εργασιακό χώρο, αυτόν της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην Ιόνιο Σχολή (Αθήνα) όπου το ζήτημα των καθυστερημένων επί μήνες πληρωμών δεν αφορά μόνο την παρούσα κατάσταση, αλλά τείνει να γίνει κανόνας! Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά η απεργία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και ιδιαίτερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Χαρακτηριστική είναι η αυθαίρετη απόφαση πολλών σχολαρχών να υπάγουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και της εισαγωγής τους στο σύστημα Εργάνη για το επίδομα ειδικού σκοπού ενώ παρέχουν κανονικά εξ αποστάσεως διδασκαλία στηρίζοντας ολόπλευρα και με κάθε δυνατό τρόπο τους μαθητές τους!

Για άλλη μια φορά επανέρχεται το ζήτημα της παράνομης αναστολής των συμβάσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της απαίτησης της εργοδοσίας για » μαύρη και τζάμπα» τηλεργασία πληρωμένη από το κρατικό επίδομα και από τα δίδακτρα των γονέων, τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας χθες, 08/04/20, ανακοίνωσε για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς χαρακτηριστικά ότι  «Δεν αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών που έχουν λάβει διοριστήριο. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία (τηλεκπαίδευση) και οι αποδοχές τους καταβάλλονται κανονικά από τους εργοδότες τους. Ως εκ τούτου, δεν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού […]Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν λάβει διοριστήριο, καθώς και το πάσης φύσεως εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε άλλη περίπτωση εκπαιδευτικών δομών, μπορούν να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως (τηλεκπαίδευση/τηλεκατάρτιση) και σε αυτήν την περίπτωση οι συμβάσεις εργασίας τους δεν αναστέλλονται και οι αποδοχές τους καταβάλλονται από τους εργοδότες τους. Ομοίως, στην περίπτωση αυτή δεν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και των λοιπών μέτρων στήριξης (φορολογικά, ασφαλιστικά, μείωση μισθώματος κύριας κατοικίας)».

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες συναδέλφων από ιδιωτικά σχολεία και της Θεσσαλονίκης τόσο για απλήρωτη εξ αποστάσεως διδασκαλία όσο και για την παράνομη υπαγωγή τους στο σύστημα Εργάνη από τους σχολάρχες. Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε εργοδοτική προσπάθεια αποποίησης της υποχρέωσης τους να καταβάλλουν κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να σταθούν εμπόδιο στην αυθαιρεσία των σχολαρχών, να μη σκύψουν το κεφάλι σε τυχόν εκβιασμούς που δέχονται και να καταγγείλουν παρόμοιες συμπεριφορές στα σωματεία τους και στο Υπουργείο. Διεκδικούμε να πληρωθούν κανονικά όπως ορίζει ο νόμος και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να μην επωμιστούν το βάρος που θέλουν να τους φορτώσουν αυτοί που χρόνια τώρα κερδοφορούν πάνω στις πλάτες τους και από το έργο που παράγουν!

This entry was posted in Αποφάσεις Δ.Σ., Ανακοινώσεις, Δελτίο Τύπου, Καταγγελίες. Bookmark the permalink.