ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσης των σωματείων (28/4)

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανελέητη επίθεση στα ήδη σμπαραλιασμένα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα από τους εργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης και με όχημα την εργασία εξ αποστάσεως. Τόσο σε επιχειρήσεις που διατηρούν κανονικά τη λειτουργία τους  όσο και άλλες που δήλωσαν μεν αναστολή, αλλά συνεχίζουν τις εργασίες τους διαδικτυακά, επιχειρούνται μειώσεις μισθών και βλαπτικές μεταβολές των συμβάσεων. Με την πλήρη στήριξη των Υπουργείων Παιδείας κι Εργασίας, και την παράλληλη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ), χτυπούν αλύπητα τα δικαιώματα μας, αφήνοντας στο σήμερα στίγμα του τι έρχεται να μείνει αύριο: πλήρες ξεχείλωμα των συμβάσεων, μείωση κατά το δοκούν του προσωπικού, επιβολή μείωσης στο μισό των μισθών και ωρομισθίων.

 Το σωματείο μας θέλοντας να παρέμβει σε αυτή την κατάσταση αλλά και για αυτά που φαίνεται ότι ετοιμάζουν οι εργοδότες επεδίωξε συνάντηση με το Σ.Φ.Β.Ε. (Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος), ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας.  Όπως ευθαρσώς μας δηλώθηκε ότι ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός και λειτουργούν απλά ως μεσάζοντες της Ο.Ε.Φ.Ε.

 Με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσης των σωματείων, σήμερα 28/04, αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΦΙΕ πραγματοποίησε συμβολική παράσταση στο φροντιστήριο «Δημήτρια», μέτοχος του οποίου είναι ο πρόεδρος του Σ.Φ.Β.Ε. Στη συνάντηση επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα μας, τα οποία του γνωστοποιήθηκαν και προφορικά. Πιο συγκεκριμένα:

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί!
  • Καμία απόλυση! Ακύρωση όλων των απολύσεων και των βλαπτικών μεταβολών στις συμβάσεις από 1η Μαρτίου και μετά.
  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων τον Σεπτέμβρη. Η πίεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη και δεν εξασφαλίζεται καν η θέση εργασίας μας την επόμενη χρονιά.
  • Άμεση καταβολή από τους εργοδότες όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, είτε είναι σε αναστολή είτε όχι.
  • Όλες οι ώρες τηλεργασίας και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές να καταβληθούν στο ακέραιο από τον εργοδότη.
  • Αποζημίωση των εργαζομένων που έστω και μία σύμβασή τους τίθεται σε αναστολή.

Καλούμε κάθε συνάδελφο:

  • Να υπερασπιστεί τη σύμβασή του και τον κόπο του στην εξ αποστάσεως εργασία.
  • Να μη δουλέψει ούτε μία ώρα απλήρωτος.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά εμείς τα σπασμένα, έχουμε πληρώσει πάρα πολλά.

Οι Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για την οργάνωση της πάλης και της αναχαίτισης της επίθεσης εν μέσω πανδημίας. Για να γίνει καθαρό προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία πως οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει ήδη πολλά. Δε θα πληρώσουν ξανά!

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.  Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί, στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Απεργούμε και συμμετέχουμε στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των ταξικών συνδικάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δελτίο Τύπου. Bookmark the permalink.