ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

        Mε το σύνθημα «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα», ο Σ.Ε.Φ.Ι.Ε. μαζί με άλλα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης καλεί τους συναδέλφους στην ιδιωτική εκπαίδευση να μετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Μαΐου στις 7μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου, απαιτώντας να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά.

        Στα αντεργατικά μέτρα της περιόδου των μνημονίων, τα οποία ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και στις νέες μορφές εκμετάλλευσης που δοκιμάστηκαν και γενικεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας, έρχονται να προστεθούν τέτοιες αντιδραστικές αλλαγές, που όχι μόνο δεν προστατεύουν τους εργαζόμενους, όπως ανεπιτυχώς προσπαθούν να ισχυριστούν, αλλά καθιστούν τη βαρβαρότητα στην εργασία απτή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, βάσει του σχεδιασμού της Ε.Ε. και πατώντας πάνω σε νομούς των προηγούμενων κυβερνήσεων(ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), φέρνει προς ψήφιση μέτρα, που γι αυτήν  αποτελούν «προοδευτικές εξελίξεις» και  ικανοποιεί τα πιο «τρελά όνειρα» της μεγαλοεργοδοσίας, δίνοντάς της νέα ισχυρά όπλα δίπλα σ’ αυτά που προϋπήρχαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διατρανώνει ότι γνωρίζει τάχα τη συνταγή να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα και, ταυτοχρόνως, να θωρακίζεται η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών φρόντισε με τους συνδικαλιστικούς του νόμους(απεργοκτόνος νόμος της Αχτσιόγλου) και τους νόμους για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, να βάλει τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζει τώρα η ΝΔ, τροποποιώντας τους προς το χειρότερο.

        Ενδεικτικά βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:

 • Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον   

   αμοιβή ως υπερωρία.

 • Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα τη χρονική   

   στιγμή που πραγματοποιείται και η θεσμική κατοχύρωσή της στο Δημόσιο.

 • Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να 

   μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

 • Γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές σχεδόν στο σύνολο των κλάδων
 • Απαγόρευση τυπικά και ουσιαστικά του χαρακτήρα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του

   δικαιώματος στην απεργία

 • Ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων
 • Κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών σε

   δήθεν «ανεξάρτητες αρχές»

       Απέναντι σ’ αυτόν τον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο η μόνη λύση είναι ο μαζικός, ενωτικός, ταξικός αγώνας. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

       Απαιτούμε:

 • Την κατάργηση των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
 • Την κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.
 • Την κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
 • Την κατάργηση του “μίνι Εργασιακού” του Χατζηδάκη που πέρασε εν μέσω πανδημίας με το χαρακτήρα του προσωρινού, αλλά με στόχο να μείνει μόνιμα.

       Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο εργαζόμενο. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Το χρωστάμε στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης, το χρωστάμε και στις προηγούμενες γενιές εργαζομένων που με αγώνες και αίμα κατάκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που πάνε τώρα να καταργήσουν!.

Στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail:sefiesalonica@gmail.com 

σελίδα facebook: ΣΕΦΙΕ/Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων-Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις and tagged , . Bookmark the permalink.