Δελτίο τύπου 14/6/2021

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε    

Το αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση πρέπει και θα μείνει στα χαρτιά. Αποτελεί ταφόπλακα στην απώλεια των κατακτήσεων αιώνων του εργαζόμενου λαού, χειροτερεύοντας τις ήδη ξεχειλωμένες σχέσεις εργασίας, με στόχο ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, στις πλάτες των εργαζομένων. Στον κλάδο μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει ελαστικότητα του ωραρίου, απλήρωτη εργασία, δουλειά το Σαββατοκύριακο, 10ωρη και 12ωρη εργασιακή ημέρα. Η Κυβέρνηση ενισχύει το αντεργατικό οπλοστάσιο, με έναν νόμο που δεν αφήνει περιθώρια για καμία αμφιβολία ότι είναι το πιο πιστό όργανο μια χούφτας κηφήνων, που ολοένα και αποθρασύνονται για να μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με τη σφραγίδα του νόμου.

Δεν θα τους περάσει. Η Κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξηλώσει σε μια νύχτα κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνα. Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση έστρωσαν το δρόμο για να περάσει ο αντεργατικός οδοστρωτήρας. Όλοι τους ανάβουν κερί στην ίδια εκκλησία, αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδίασε και σε συνεργασία μαζί τους υλοποιεί τη στρατηγική της, που δεν είναι άλλη από την ένταση της εκμετάλλευσης με παλιές και νέες μορφές και το χτύπημα των εργατικών αγώνων.

Ότι και να κάνουν, οι σχεδιασμοί τους για κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, τηλεργασία χωρίς όρια,  απελευθέρωση των απολύσεων, νέο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του απεργιακού δικαιώματος και οι τόσες άλλες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου θα πέσουν στο κενό.  Καλούμε κάθε συνάδελφο στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα ξενόγλωσσα και τα ιδιωτικά ΙΕΚ, να διατρανώσει την αντίθεση του στον εργασιακό Μεσαίωνα που σχεδιάζουν.

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

Να μη λείψει κανείς από την απεργιακή συγκέντρωση στις 16/6 στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου και από το συλλαλητήριο στις 19:00

Στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail:sefiesalonica@gmail.com 

σελίδα facebook: ΣΕΦΙΕ/Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων-Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δελτίο Τύπου. Bookmark the permalink.